23 jan 2020 Bij een jaarlijks congres van Vereniging Wikimedia Nederland in 2013 mondde de vraag om een bijdrage van internetgeschiedschrijving en journalistiek uit in onderstaande column. Op een verjaardag is dit voor Netkwesties een passende bijdrage.*)
15 jan 2020 Dat KPN het merk Xs4all niet staakt, is een cosmetisch besluit. Er worden namelijk geen nieuwe klanten meer geworven zodra KPN Premium gereed is. Dat zegt KPN op vragen van Netkwesties.
11 jan 2020 Toen de Republikeinse senator Lindsey Graham aan Mark Zuckerbergin april 2018 voor de Amerikaanse congrescommissie vroeg om de naam van Facebooks belangrijkste concurrent of een alternatief product te noemen, wist hij niet goed te antwoorden. Graham: ‘Is Facebook dus een monopolie?. Zuckerberg: ‘It doesn’t feel like that to me.’*)
6 jan 2020 Ik las iets over nepnieuws, die term zie je veel in jaaroverzichten over 2019 en beschouwingen over komende verkiezingen en zo. De Nederlandse en Europese overheid hebben het over desinformatie die de democratie ondermijnt. Een ‘acuut probleem’, zeggen sommigen.
4 jan 2020 Onder de naam ‘Backspace’ biedt de redactie van de Vpro Gids reportages over de begindagen van het Nederlandse internet.
2 jan 2020 In '25 jaar internet in Nederland' wordt aan de hand van vijftig vraaggesprekken de geschiedenis geschetst van internet in Nederland.
26 dec 2019 Net als Planet.nl, Tiscali.nl zal ook Xs4all.nl als mailadres nog herinneren aan wat ooit was: een eigen aanbieder van internettoegang. De Ondernemingskamer meent dat KPN bij Xs4all fatsoenlijk handelt en het licht mag uitdoen.
3 experts
19 dec 2019 Facebook mag data van EU-burgers opslaan op servers in de Verenigde Staten. Dat stelt de advocaat-generaal van het Hof van Justitie van de Europese Unie.
15 dec 2019 Nepnieuws bestrijden met feitencontrole (‘factchecking’) zet weinig zoden aan de dijk, en Nu.nl stopt ermee. Technici menen het probleem te zullen oplossen. Bart Jacobs presenteert een ‘ambitieus en groots plan’ om desinformatie te bestrijden: door de herkomst te borgen met een digitale handtekening. Gaat dat helpen?
4 experts
15 dec 2019 Nepnieuws is een acuut maatschappelijk probleem dat niet alleen een bedreiging is voor de democratie – denk aan beïnvloeding bij de verkiezing van Trump of bij het Brexit-referendum – maar dat ook raakt aan de nationale veiligheid, als burgers in de war raken wanneer zij niet meer weten of berichten wel of niet van de autoriteiten afkomstig zijn.
1 expert
Getoond 1 tot 10 van 1028. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2018. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1