Artikelen in dossier Internetinfrastructuur

In het verkeer en op internet

Terug naar het recht van de langzamen

20 sep 2020 In het wegverkeer delven kinderen, voetgangers en fietsers het onderspit, digitaal onderdrukken grootmachten ons op grond van alom heersende overmacht van snelheid. Hadden we maar wat beter naar de recent overleden Franse techniekfilosoof Bernard Stiegler geluisterd.
Veel nepnieuws-geklets in 2017, maar Russisch gevaar gaat verder

Onderzeese kabels hartstikke kwetsbaar

31 dec 2017 Een mooi geval van ‘over de maan praten, maar denken aan de sterren’. Rusland werd in 2017 vooral in verband gebracht met ‘nepnieuws’, maar een groter gevaar loert: Russische belangstelling voor de onderzeese kabels. Die zijn buitengewoon kwetsbaar.
Na Nederlandse chiefs valt ook ‘indian’ eer ten deel

Jaap Akkerhuis in Internet Hall of Fame

19 sep 2017 Pionier met aansluitingen en maker van elementaire internetsoftware toegevoegd aan elitegezelschap van internethelden.
Nederland is niet hack-proof en wordt dat nooit; wen er maar aan

We leven in een digitaal kaartenhuis

05 mrt 2017 Over kwetsbare infrastructuur rapporteert TNO vele jaren geleden grondig. Nu wordt het onderwerp breed opgepakt.

Boek 25 jaar internet in Nederland nu extra gratis

30 dec 2014 Na nog een forse extra inspanning zijn nu alle verhalen over de geschiedenis van internet in Nederland gebundeld tot één pdf. Bijna 600 pagina’s met honderd schitterende foto’s in Amsterdamse omgevingen.

1 jaar Snowden: richting een robuuster internet

06 jun 2014 Online spionage tegenhouden is een illusie, zeker via politieke wegen. Maar de onthullingen van Edward Snowden versnellen de komst van een beter en veiliger internet.
2013
2011
2010
2008
2007
2006
2005
04 nov 2005
Verontrustend weinig ICT-kennis in de samenleving
Kleuters in de speeltuin
2003
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0