Artikelen in dossier Ethiek

Nieuwe technologie vraagt om weloverwogen oordelen

Begin ethiek over gezichtsherkenning in de praktijk

08 dec 2019 Steeds meer camera’s herkennen gezichten en verwerken deze persoonsgegevens. Hoe bepaal je of het gebruik van nieuwe technologieën ethisch verantwoord is? Simpele antwoorden zijn er niet, wel een uitgewerkte aanpak.

"We hebben de hele wereld een beetje in de maling genomen"

02 jul 2014 Hoe lastig is het geweten in ICT-projecten? En hoe ga je daarmee om? En kun je gewetensvol handelen in een gedragscode vastleggen? Die vragen vormde de kern van vijf uur lang debatteren onder leiding van Harry Starren.

Camera bevoordeelt gewiekste advocaat

04 nov 2011 Camera's in de rechtbank vergroten niet de transparantie van de rechtsgang maar het overwicht van de strafpleiter. *)

Wellevend of onbeleefd met mobiel

30 aug 2011 Hand voor je mond als je hoest! Iemand aankijken als je met haar spreekt! En dus geen mobiel internet of sms'en tijdens conversaties?

Netkwesties video 10: Francien Dechesne

30 dec 2010 De onderzoeker naar ethiek en technologie aan de TU Delft verwacht een 'tegenbeweging' van gebruikers op de grote openheid op internet, zowel ethisch als qua privacy.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0