Artikelen in dossier Onderwijs

Namelijk voor de grote groep Nederlanders die minder talig en internationaal georiënteerd is

Meer Nederlands en minder Engels op universiteiten is juist een mooi staaltje van inclusief denken

17 jan 2024 Het plan voor meer Nederlandstalige opleidingen aan Nederlandse universiteiten vind ik een goed plan. Beschuldiging van ‘provincialisme’ zoals van Caroline de Gruyter in NRC zijn onterecht.
Verbod bepleit na rapport van Unesco

Voor- en nadelen van het verbannen van telefoons uit het klaslokaal

30 jul 2023 Gebruik van telefoons in klaslokalen is zo’n twintig jaar toegestaan, wellicht vooral omdat leraren en ouders zelf min om meer aan het schermpje verslaafd zijn. Nu personen de schade voor het sociale leven en welbevinden breder onderkennen, komen ook schoolverboden pregnanter in beeld.
Geen tegenspel voor Russische digitale gevaar

De Nederlandse cyberaanpak is te versnipperd

24 feb 2022 Een integrale aanpak tussen veiligheid en economie is nodig. Cyberveiligheid is een zaak van iedereen. Ook bij digitaal onderwijs en productontwerp moeten op veiligheid voorop staan.
Inzicht in studievordering voor docenten en studenten zelf

Learnlytics analyseert leerresultaten

17 sep 2016 Onderwijsinstellingen gebruiken de vele data over hun studenten bijna niet om de leerresultaten nauwgezet te monitoren. Een groep informaticastudenten van de Universiteit Utrecht bouwde LearnLytics dat docenten en studenten gedetailleerd inzicht geeft in de studievorderingen.
Is de virtuele vaas halfvol of halfleeg?

Virtual reality om wiskunde beter te begrijpen

17 sep 2016 Wiskundeonderwijs kan effectiever worden met behulp van visualisatie en virtual reality (VR). Het inzicht in abstracte concepten neemt toe met behulp van het nieuwe Virtual Math.

Eindhoven en Tilburg samen in nieuwe data-opleiding

22 jun 2016 Samen vormen de universiteiten van Eindhoven en Tilburg de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), met de gezamenlijke nieuwe master Data Science and Entrepreneurship. Opleidingsdirecteur Willem-Jan van den Heuvel over de samenwerking en verwachtingen.
2015
2013
2012
09 dec 2012
Wolter Mooi gebruikt YouTube, Facebook en Google Docs
Hoogleraar beter met internet
09 dec 2012
Analyseren, bijsturen en uitstelgedrag aanpakken
Gedrag studenten volgen voor verbetering
2011
2010
2009
2008
2006
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0