14 apr 2024 “Dit wil je echt niet weten – over de onvoorstelbare wereld achter je scherm” is een heerlijk boek over hedendaagse spionage en cybercrime van onderzoeksjournalist Huib Modderkolk. Wel werpt het noodzakelijk gebruik van voornamelijk anonieme bronnen vraagtekens op over geloofwaardigheid.
14 apr 2024 Het parlement heeft ermee ingestemd dat de inlichtingendiensten in de strijd tegen cyberaanvallen uit het buitenland makkelijker internetverkeer kunnen aftappen. Maar wat dit precies betekent in de praktijk, blijft onduidelijk. De vage begrenzing komt de diensten in de praktijk natuurlijk goed van pas.
14 apr 2024 Desinformatie en misinformatie verdelen en ontregelen samenlevingen, tenzij die daar immuun voor zijn. Immuniteit is haalbaar als misinformatie wordt bestreden als een virus: door kleine doses nepnieuws toe te dienen, kun je weerstand ertegen opbouwen.
13 apr 2024 Het Nationale Theater als jazzorkest; hoe leuk en vernieuwend wil je het hebben? En dan toch een beeldend verhaal weten te vertellen over misbruik, koloniale arrogantie, homo-onderdrukking, met gelukkig nog wat plezier. Regisseur Eric de Vroedt slaagt er glansrijk in om het rijke kleurenpalet van vermeend goed en fout op artistieke wijze vorm te geven.
12 apr 2024 Theatertrio ‘Thomas, Sacha en Jos’ vertelt aan het begin van de voorstelling hoe senang ze zich als non-binaire c.q. homo’s voelen in de rollen van oude vrouwtjes. Een les in tederheid van uitstekende acteurs.
9 apr 2024 Google Play Services op Android Telefoons verwerkt illegaal allerhande persoonsgegevens en bundelt deze tot vergaande profielen. Dat vindt Stichting Massaschade & Consument (SMC) die een collectieve rechtszaak tegen Google begon, betaald door investeerder Eaton Hall Funding LLC. Een andere stichting en de Consumentenbond deden dit eerder.
2 experts
8 apr 2024 De vraag om een accreditatie voor het bijwonen als journalist van het congres CPAC in Budapest met onder anderen Geert Wilders als spreker, is zojuist afgewezen.
5 apr 2024 Mensen die voor platforms als Uber en Deliveroo werken, weten ondanks een nieuwe Europese richtlijn die nog wet moet worden nog steeds niet of ze beschermd worden. Er resteert een zwakke plek.
5 apr 2024 In 2023 is de legale gokomzet in Nederland met 28 procent toegenomen ten opzichte van 2022. De omzet kwam op 1,3 miljard euro. Tweede kamer, regering en toezichthouder Ksa zinspelen op maatregelen om de groei in te dammen.
4 apr 2024 Kunstmatige intelligentie (AI) wordt als probleem gezien in de dringende, internationale poging om klimaatverandering aan te pakken. De medaille heeft twee kanten.
Getoond 1 tot 10 van 1298. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1