16 jul 2017 Bekende internetwetenschapper Jay Hoofnagle deed vaak onderzoek met geld van Google. Ook media, zoals Follow The Money, worden betaald door Google. Ethisch bedenkelijk of niet?
14 jul 2017 Het huidige mededingingsrecht volstaat nauwelijks om nieuwe monopolies dankzij datastromen te bestrijden.
13 jul 2017 Ook de meerderheid van de Senaat vindt dat de nieuwe WIV een voldoende evenwicht biedt tussen opsporing en privacy. Privacyclubs pikken de parlementaire goedkeuring niet en stappen naar de rechter.
10 jul 2017 Morgen behandelt de Eerste Kamer het onzalige wetsvoorstel, de laatste mogelijkheid om het af te schieten.
7 jul 2017 Bill Binney en Krik Wiebe zijn lievelingen van journalisten. Want ze opperen dat ze in 2001 opstapten bij de Amerikaanse geheime dienst NSA als opposant van de massale dataverzameling. Voor het alternatief, gericht speuren, waren ze op handelsreis in Nederland met software.
6 jul 2017 Ook Brussel kan de middelvinger hanteren, met een boete van 2,4 miljard voor Google. De motivatie wijst op nog meer boetes voor Google als straf voor dominantie. Is Europa gebaat bij dit soort protectie tegen creatieve overheersing van de VS in de internetmarkt?
5 jul 2017 De zaak-Baybasin komt niet opnieuw voor het gerecht. En Joris Demmink wordt niet vervolgd voor pedofilie. Twee enorme klappen voor gelovigen in de grootste complottheorie van het Nederlandse internet. Die, overigens, nooit meer zal verdwijnen.
29 jun 2017 Ook Solcon legt het loodje als zelfstandige provider, maar zal volgens KPN ‘onder haar eigen merknaam zelfstandig in de markt blijven opereren’. Maar dat gaat direct mis.
26 jun 2017 Fusies tot lokale multimediabedrijven zouden tegenwicht kunnen bieden, ondanks mislukte fusie van Sanoma en SBS.
25 jun 2017 Nieuwswebsites en -apps en digitale kranten en tijdschriften zijn snackbars die geen krachtige band met lezers/kijkers smeden. De Volkskrant bouwt aan een digitaal medium dat die diepe aandacht wel moet verdienen.
Getoond 1 tot 10 van 784. Er zijn meer pagina's.
Netkwesties © 1999/2017. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
Ehio Media content marketing
1
0
1