13 jan 2019 Wie in Nederland zoekt op Google.com en z’n herkomst online weet te maskeren, kan ook resultaten blijven vinden die binnen de Europese Unie worden gefilterd vanuit het vergeetrecht of ‘right to be forgotten’.
27 sep 2018 Volgens de nieuwe privacywet AVG mag iedereen online vergaarde of gepubliceerde persoonsgegevens laten wissen die hem of haar niet bevallen. Hoe gaat dit in de praktijk, bij Google?
22 feb 2018 Witwassen van imago’s via het aan Google opgelegde medewerking aan het ‘vergeetrecht’ wordt nu voornamelijk beoefend door ex-verdachten en -veroordeelden en bekende personen. Gaat straks iedereen zijn beeld pogen op te poetsen door onwelgevallige informatie te laten verwijderen?
19 nov 2017 Is verwerking van strafrechtelijke data door Google aan te merken als verwerking van gevoelige persoonsgegevens? De rechters zijn het er niet over eens.
27 okt 2014 Google heeft een journalistiek Netkwesties-artikel uit 2003 over de gewezen spammer Patrick de Bruin uit haar index verwijderd.
2 sep 2014 De wet verplicht Google niet om waarschuwingen te geven aan partijen van wie pagina’s uit de index zijn verwijderd. Dat Google die toch verschaft, kan niet anders worden gezien dan als het opzettelijk onderuit halen van het recht om vergeten te worden.
2 experts

Alle artikelen in het dossier "Vergeetrecht"

2014
2011

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1