Artikelen in dossier Vergeetrecht

Europees Hof vindt censuur buiten Europa onnodig

Google mag vergeetrecht beperken tot EU

13 jan 2019 Wie in Nederland zoekt op Google.com en z’n herkomst online weet te maskeren, kan ook resultaten blijven vinden die binnen de Europese Unie worden gefilterd vanuit het vergeetrecht of ‘right to be forgotten’.
De moeizame route van een verwijderingsverzoek

Absoluut vergeetrecht? Vergeet het maar!

27 sep 2018 Volgens de nieuwe privacywet AVG mag iedereen online vergaarde of gepubliceerde persoonsgegevens laten wissen die hem of haar niet bevallen. Hoe gaat dit in de praktijk, bij Google?
Geschiedenis verminken is onwenselijk

Liever vergeven dan vergeten

22 feb 2018 Witwassen van imago’s via het aan Google opgelegde medewerking aan het ‘vergeetrecht’ wordt nu voornamelijk beoefend door ex-verdachten en -veroordeelden en bekende personen. Gaat straks iedereen zijn beeld pogen op te poetsen door onwelgevallige informatie te laten verwijderen?
Rechters spreken elkaar tegen

Het recht op vergeten en Google

19 nov 2017 Is verwerking van strafrechtelijke data door Google aan te merken als verwerking van gevoelige persoonsgegevens? De rechters zijn het er niet over eens.

Eerste verwijdering uit Google-index

27 okt 2014 Google heeft een journalistiek Netkwesties-artikel uit 2003 over de gewezen spammer Patrick de Bruin uit haar index verwijderd.
Ontsluiting informatie via zoekmachines dwingt tot opnieuw nadenken over houdbaarheidsdatum data

Google maakt het middel erger dan de kwaal door te melden dat er iets is verwijderd

02 sep 2014 De wet verplicht Google niet om waarschuwingen te geven aan partijen van wie pagina’s uit de index zijn verwijderd. Dat Google die toch verschaft, kan niet anders worden gezien dan als het opzettelijk onderuit halen van het recht om vergeten te worden.
2014
2011
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0