Artikelen in dossier Publieke ruimte

Prachtig ideaal kan niet op tegen marktmacht

Publieke bouw sociaal net gedoemd te mislukken

23 mrt 2022 Steeds weer gaan er stemmen op om een sociaal platform op te bouwen, eerst door de hoogleraren Jacobs en Van Dijck en vervolgens door Marleen Stikker en Sander van der Waal van De Waag. Hun optimisme is even aanstekelijk als naïef. Ze hebben al bewezen het niet te kunnen volbrengen.
Automatisering sloopt de alledaagse sociale interactie uit de samenleving

De publieke ruimte wordt letterlijk ‘ont-menselijkt’

19 okt 2021 Van online hoorcolleges tot QR-codes in het restaurant: efficiëntiedrang gaat ten koste van menselijk contact. We verliezen meer dan we beseffen.
In het verkeer en op internet

Terug naar het recht van de langzamen

20 sep 2020 In het wegverkeer delven kinderen, voetgangers en fietsers het onderspit, digitaal onderdrukken grootmachten ons op grond van alom heersende overmacht van snelheid. Hadden we maar wat beter naar de recent overleden Franse techniekfilosoof Bernard Stiegler geluisterd.
Privacyschending in de publieke ruimte?

Welk digitaal spoor heeft CityTraffic van mij?

24 okt 2016 Je digitale spoor verlengt zich ook in de analoge wereld. Wie in een populaire straat boodschappen doet loopt het risico gevolgd te worden van de mensen van CityTraffic. Hoewel ik eigenlijk nooit shop vroeg ik hen toch eens om mij te vertellen wat ze van mij weten.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0