8 sep 2017 Noblesse oblige; Netkwesties heeft geen serie artikelen over glasvezel infrastructuur geschreven om dan vervolgens een Nederlandse pionier en Nobelprijswinnaar te vergeten.
16 jul 2017 Bekende internetwetenschapper Jay Hoofnagle deed vaak onderzoek met geld van Google. Ook media, zoals Follow The Money, worden betaald door Google. Ethisch bedenkelijk of niet?
22 jun 2016 Samen vormen de universiteiten van Eindhoven en Tilburg de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), met de gezamenlijke nieuwe master Data Science and Entrepreneurship. Opleidingsdirecteur Willem-Jan van den Heuvel over de samenwerking en verwachtingen.
25 sep 2014 Onder de noemer Support4research werkt Surf samen met de instellingen aan de inrichting van de ICT-dienstverlening voor onderzoekers. Ondermeer voor evolutieonderzoek met wormen in Amsterdam en voor opslag van breinbeelden in Leiden is dit nuttig.
24 jul 2014 Niet het uitbreiden van verbindingen is de grootste uitdaging voor internetwetenschappers, maar data-analyse. De grote universiteiten verbinden in nieuwe samenwerking verschillende wetenschappen. Maar het bedrijfsleven dreigt leidend te worden in analyse van databergen.
6 apr 2014 Piek Vossen leert de computer om taal te interpreteren. Dat vereist soms een extreem grote hoeveelheid rekenkracht. “‘Deze vorm van supervised learning kun je ook als modern monnikenwerk typeren”, zegt de hoogleraar Computationele Lexicologie en winnaar van Enlighten Your Research 2013.

Alle artikelen in het dossier "Wetenschap"

2014
2012
9 dec 2012
Wolter Mooi gebruikt YouTube, Facebook en Google Docs

Hoogleraar beter met internet

9 dec 2012
In de wetenschap is verlies van data geen uitzondering, maar regel

Onderzoeksdata toegankelijk opslaan

2011
2010

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

Controleer nu je e-mail

Je ontvangt een bericht met instructies om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we je geen nieuwsbrief, doe het dus gelijk even!

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd
Netkwesties © 1999/2017. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
Ehio Media content marketing
1
0
1