15 jan 2017 Decennia was de technische gemeenschap trots op Amsterdam als de Europese bakermat van internet. Maar met snel groeiend misbruik op wereldschaal en digitale oorlogshandelingen groeit de verwarring, om niet te zeggen ontzetting. Is encryptie de oplossing?
5 dec 2015 Bij fysisch centrum Nikhef was Rob Blokzijl al in de jaren tachtig de belangrijkste aanjager van de steeds grotere vraag naar internetcapaciteit. Maar hij droeg spoedig ook intensief bij aan de verbreiding van internet in Europa en Azië. Hielp Amsterdam behalve aan coördinatieorgaan Ripe NCC ook aan de Amsterdam Internet Exchange.
14 jun 2012 About the building of the internet in the early days, tensions with internet governance and big commercial powers like Google, Facebook and Skype.
4 jan 2012 Massale toevlucht tot de gesloten domeinen van Google, Apple en Facebook is een bedenkelijke tendens, vindt Rop Gonggrijp, pleitbezorger van het internet als vrije ruimte, inclusief de aanpak van GeenStijl.
28 dec 2011 Uitgever van domeinnamen neemt een actieve rol op zich in de opbouw van internet die verder gaat dan de kerntaak. "We behartigen de belangen van de domeinnaamhouders." *)
27 dec 2011 De handel in internetdomeinen vormt een zeer lucratieve markt. Dankzij tijdig ingrijpen gaat nog een aardig deel van het geld naar beheer en ontwikkeling van internet. De Nederlander Maarten Botterman ziet erop toe.

Alle artikelen in het dossier "internetgemeenschap"

2011
26 dec 2011
De Staat van het Internet 2011 - deel 3

Olaf Kolkman was een beetje de baas van het internet

11 dec 2011
De Staat van het Internet 2011

Wie heerst er over het internet?

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1