Artikelen in dossier Domeinnamen

Simpel verliest zaak om Sim.nl; TomTom wint zaak om Tom.nl

01 apr 2017 Het lijkt oneerlijk: de rechter vindt niet dat Sim.nl inbreuk maakt op de rechten van mobiele aanbieder Simpel. Maar MKB Brandstof, tegenwoordig MKB Ondernemers, mag niet Tom.nl als merk voeren.
Iban en geografische duiding in woorden in plaats van nummers

Van IP naar webadres; ook voor Iban-nummers svp

07 jun 2016 Zo moeilijk kan het toch niet zijn. Een banknummer is een lelijk ding, zeker het nieuwe Iban-nummer met de landcode, het controlegetal, de bankcode en het tien-cijferige rekeningnummer. Er zijn hoogopgeleide mensen in de top van ministeries die niet eens één getal op één bonnetje kunnen onthouden, laat staan een code van 18 posities.

'36 procent groei domeinen komende drie jaar'

24 jun 2012 Meer socialemediagebruik remt de groei in Nederlandse domeinnamen niet, komt althans naar voren uit een grote enquête. Groei zit vooral bij particulieren, ofschoon 'registrars' die juist ontkennen.
De Staat van het Internet 2011 - deel 7

Juridische touwtjes op internet aangehaald

30 dec 2011 Vrijheden op internet moeten eraan geloven. Met toenemende belangen werd ook de rechtspraak strenger. Christiaan Alberdingk Thijm maakte het mee met Solv, van pleitbezorger voor vrije MP3-uitwisseling met Kazaa tot aan de verdediging van uitgever Sanoma tegen GeenStijl. *)
De Staat van het Internet 2011 - deel 5

SIDN bepleitte netneutraliteit in Den Haag

28 dec 2011 Uitgever van domeinnamen neemt een actieve rol op zich in de opbouw van internet die verder gaat dan de kerntaak. "We behartigen de belangen van de domeinnaamhouders." *)
De Staat van het Internet 2011 - deel 4

.Org domein is de financier van het internetbestuur

27 dec 2011 De handel in internetdomeinen vormt een zeer lucratieve markt. Dankzij tijdig ingrijpen gaat nog een aardig deel van het geld naar beheer en ontwikkeling van internet. De Nederlander Maarten Botterman ziet erop toe.
2006
2000
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0