Artikelen in dossier Cameratoezicht

Experiment voor bestrijding ongewenst gedrag heeft Chinese kenmerken

Big Brother KNVB houdt voetbalfans in de gaten

14 aug 2022 Dit voetbalseizoen zet de KNVB in drie stadions ‘slimme technologie’ in tegen discriminerende spreekkoren. Dat zet de deur open naar vergaande surveillance.
Meer camera’s bij groeiend maatschappelijk wantrouwen en nieuwsgierigheid

Van openbare ruimte tot digitale gevangenis met gezichtsherkenning

12 mei 2019 Met stringente controle door politie, camera’s, herkenning en het boekstaven van alle activiteiten en bewegingen in databanken houdt China Oeigoeren in het gareel. In het Westen Nederland is het bespieden commercieel en door overheden gevoed, maar we dragen er zelf het meest aan bij. En gebruiken Chinese camera’s.
Je kop in het zand steken kan letterlijk niet meer

Gezichtsherkenning voltooit het digitale panopticum

08 jan 2017 Privacyzorgen over dataverzameling kun je beperken met de hoop op goede beveiliging. Maar met de introductie van gezichtsherkenning door overheden en Facebookers ben je niet langer ongezien in de publieke ruimte.

Privacyschending bestaat niet

25 apr 2013 Wat een uitdagende uitspraak van het CDA over overdreven privacyaandacht. Niet meer over zeuren dus. Zullen we Defensie anders ook maar afschaffen? Of kentekenherkenning inzetten om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen?

Camera bevoordeelt gewiekste advocaat

04 nov 2011 Camera's in de rechtbank vergroten niet de transparantie van de rechtsgang maar het overwicht van de strafpleiter. *)

Afnemende terrorismeangst; privacy wint terrein

10 jun 2011 Was privacy een paar jaar geleden morsdood, nu is het onderwerp sexy in Nederland. Misschien wel meer dan ooit.
2007
2006
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0