Artikelen in dossier KPNQwest

Na 16 jaar nog megaclaim en rechtszaken dankzij curator Ebcon

Rottende erfenis van KPNQwest bankroet met Ton Soetekouw

09 aug 2017 Ebcon zou de Europese infrastructuur aanleggen voor KPNQwest, maar werd meegesleurd in de neergang van dit megalomane KPN-project. Nu nog speelt een claim van 55 miljoen euro. Met dank aan de vasthoudende curator Ed Wagemakers, voorheen Eerste Kamerlid.

Schikking 260 miljoen in zaak KPNQwest

19 nov 2013 KPN draagt 50 miljoen euro bij om schuld in beleggingszaak af te kopen, Qwest 172 miljoen en verzekeraars van onder andere de bestuurders en commissarissen hoesten de resterende 38 miljoen op. Daarmee voorkomen ze verdere vervolging.

KPNQwest was gewoon een criminele organisatie

30 sep 2010 Gewezen commissarissen Marten Pieters, Joop Drechsel, Maarten Henderson, Eelco Blok, Ada van der Veer-Vergeer en Pierre Everaert worden aangeklaagd voor 4,2 miljard euro schadevergoeding. Krijgt Houthoff namens schuldeisers genoegdoening na een klus van ruim acht jaar met het ontrafelen van het bankroet?

'Massale fraude bij KPNQwest'

06 jun 2004 KPNQwest is goed voor een van de grootste omzetfraudes ooit in Nederland. Een civiele klacht van de curatoren verhaalt over vergaande oplichting van beleggers en intimidatie van personeel door een 'samenzwering' van Qwest-bestuurders.

KPNQwest struikelde al over de draden

26 mei 2003 "Een creatieve manier om onze dekking mondiaal uit te breiden", zei de wegens fraude uitgerangeerde Qwest-voorzitter Jo Nacchio bij de bekendmaking van de oprichting van KPNQwest op 19 november 1998. Met toenmalig KPN-voorzitter Wim Dik beloofde hij een 'naadloos' eigen glasvezelnet voor een Europese topspeler in datatransport. Maar wat voor bedrijf was KPNQwest werkelijk? We beginnen bij de basis: het netwerk zelf.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0