9 aug 2017 Ebcon zou de Europese infrastructuur aanleggen voor KPNQwest, maar werd meegesleurd in de neergang van dit megalomane KPN-project. Nu nog speelt een claim van 55 miljoen euro. Met dank aan de vasthoudende curator Ed Wagemakers, voorheen Eerste Kamerlid.
19 nov 2013 KPN draagt 50 miljoen euro bij om schuld in beleggingszaak af te kopen, Qwest 172 miljoen en verzekeraars van onder andere de bestuurders en commissarissen hoesten de resterende 38 miljoen op. Daarmee voorkomen ze verdere vervolging.
30 sep 2010 Gewezen commissarissen Marten Pieters, Joop Drechsel, Maarten Henderson, Eelco Blok, Ada van der Veer-Vergeer en Pierre Everaert worden aangeklaagd voor 4,2 miljard euro schadevergoeding. Krijgt Houthoff namens schuldeisers genoegdoening na een klus van ruim acht jaar met het ontrafelen van het bankroet?
6 jun 2004 KPNQwest is goed voor een van de grootste omzetfraudes ooit in Nederland. Een civiele klacht van de curatoren verhaalt over vergaande oplichting van beleggers en intimidatie van personeel door een 'samenzwering' van Qwest-bestuurders.
26 mei 2003 "Een creatieve manier om onze dekking mondiaal uit te breiden", zei de wegens fraude uitgerangeerde Qwest-voorzitter Jo Nacchio bij de bekendmaking van de oprichting van KPNQwest op 19 november 1998. Met toenmalig KPN-voorzitter Wim Dik beloofde hij een 'naadloos' eigen glasvezelnet voor een Europese topspeler in datatransport. Maar wat voor bedrijf was KPNQwest werkelijk? We beginnen bij de basis: het netwerk zelf.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1