20 mei 2018 This piece I wrote five years ago as the conclusion of my book The Power of Facebook. It has become quite actual these days, I guess. maybe Mark Zuckerberg himself should have taken more seriously these advises:
19 apr 2018 Er is veel gepasseerd over Facebook als belangrijkste internet- en mediafenomeen in de eerste jaren van deze eeuw. Welke gevolgen kun je uit deze omgevallen boekenkast trekken, behalve de gemaakte conclusies? Een poging tot een slotsom, die natuurlijk voor iedereen anders is. Het doel was tenslotte om je zo breed mogelijk van feiten en meningen te voorzien, munitie om kritisch te denken.
18 apr 2018 Facebook wist met de aankondiging van de beursgang op 1 februari 2012 alle schijnwerpers op zich gericht van de geldminnende wereld. Vanaf dit moment worden voor altijd vele ogen gericht op de economische waarde en belangrijke kenmerken, kansen en faalfactoren van het bedrijf en op de baas die daarvoor staat, in dit geval Mark Zuckerberg. Dat alles passeert in dit hoofdstuk, met natuurlijk de vraag; hoeveel geld is het werkelijk waard?
17 apr 2018 Facebook groeide vanaf den beginne fenomenaal, ongeëvenaard. De concurrentie, zoals van Google en Hyves, probeert uit alle macht Facebook bij te houden, waarbij de hoop is gevestigd op een ware titanenstrijd. Microsoft klampt aan bij Facebook, Yahoo bungelt erbij en Amazon.com is een outsider. En zijn er nieuwe bedreigingen?
16 apr 2018 Dat het virtuele leven het fysieke deels of zelfs grotendeels vervangt blijkt bijvoorbeeld bij het eind van het laatste. Virtueel maakt het niet zo veel uit: de meeste vrienden zitten er niet mee en bovendien kun je nog een poosje doorleven.
15 apr 2018 'Facebookverslaving' is het onderwerp van dit hoofdstuk; over de sensatie van een nieuwe post of zelfs een nieuwe vriend, ook al ontaardt het in eindeloos F5'en – de term voor het steeds opnieuw verversen van dezelfde (Facebook)pagina in de hoop op nieuwe reacties. En ja, geef toe, we zijn vrijwel allemaal verslaafd aan internet, soms specifiek aan Facebook.
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.
De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.