9 feb 2017 PvdA laat minister Plasterk niet vallen, terwijl VVD, PvdA, CDA, PVV, Christenunie en SGP zoals verwacht de nieuwe inlichtingenwet steunen. De opzet om het snel te regelen slaagt. Massaal verzet met een geslaagde flinke medialobby worden gesmoord.
19 feb 2016 Kritische vragen van hoogleraren Peter van Koppen en Bart Jacobs over de zomaar verdwenen ‘Teeven-tap’ vallen in vruchtbare aarde. Maar het is een illusie te menen dat Veiligheid & Justitie ooit het rookgordijn rond het aftappen met partijen als Verint zal optrekken. Zo leert de historie.
1 dec 2015 Mobiele telefoons hebben communicatie radicaal losgeweekt van de heimelijkheid van een vertrouwde plek. Dat zet oeroude, in onze biologie verankerde aannames over hoe communicatie werkt op zijn kop. En dat is flink wennen.
23 sep 2015 Angela Merkel werd afgeluisterd, en dus Mark Rutte. En of ze een vorm van e-mail versleuteling gebruiken die de NSA niet compromitteerde is zeer de vraag.*)
30 dec 2014 Na nog een forse extra inspanning zijn nu alle verhalen over de geschiedenis van internet in Nederland gebundeld tot één pdf. Bijna 600 pagina’s met honderd schitterende foto’s in Amsterdamse omgevingen.
7 feb 2014 In juni 2013 kwamen de eerste onthullingen via klokkenluider Edward Snowden over het grootschalig afluisteren door de NSA c.s. naar buiten. De aandacht in de media is voornamelijk gevestigd op de onvoorstelbare omvang en diepgang van de inbreuk op privacy die dat afluisteren bij burgers, bedrijven en overheden in de wereld maakt.

Alle artikelen in het dossier "Afluisteren"

2002

Nieuwsbrief ontvangen?

Ja, stuur mij de nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen.

Controleer nu je e-mail

Je ontvangt een bericht met instructies om je e-mailadres te bevestigen. Zonder deze bevestiging sturen we je geen nieuwsbrief, doe het dus gelijk even!

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd
Netkwesties © 1999/2017. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
Ehio Media content marketing
1
0
1