23 sep 2023 Onthullende beschuldigingen van ‘grensoverschrijdend gedrag’ in de media leiden direct tot een publieke veroordeling voor altijd, terwijl een rechter nog niet eens gesproken heeft. Dit vereist de grootste zorgvuldigheid van journalisten, zeker in Engeland dat strenge perswetten kent.
5 feb 2023 Luister even mee met een gesprek van De Groene Amsterdammer over de vrees om wetenschap te publiceren “omdat Ongehoord Nederland ermee aan de haal kan gaan”.
4 feb 2018 Online videobedrijf Zoomin slaagt er met juridische dreiging in om publicatie van onthullende artikelen te voorkomen. De uitgever wijkt vooralsnog voor mogelijke advocatenkosten. Deze bedragen immers een veelvoud van de journalistieke beloning.
19 okt 2010 Een fictieve redevoering ter gelegenheid van het niet op 30 september gevierde vijfjarige jubileum van de Deense cartoonrellen (9/30). (Ook over de de cartoonzaken met de AEL en Nekschot.) *)
29 apr 2010 Het privacybelang van moordenaar Koos H. is door de rechter ten onrechte geplaatst boven het belang van zijn huiveringwekkende onthullingen. (Met commentaar van onze experts Bob Stumpel en Jetse Sprey, en een naschrift van de auteur.)
3 experts
28 apr 2010 Een foutieve publicatie rechtzetten in krantenland is redelijk eenvoudig. Maar hoe doe je dat op internet? Hoe bereik je een balans tussen de noodzaak voor een betrouwbaar archief en bescherming van belasterde personen?

Alle artikelen in het dossier "Raad voor de Journalistiek"

2008
2007
2006

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1