24 sep 2022 Waakhonden voor de mededinging, zoals ACM in Nederland, kunnen grootmachten ook aanpakken op grond van privacyregels van de AVG.
13 jan 2021 Als Facebook de wet voor databescherming AVG schendt, mogen ook nationale staten het concern aanpakken. Maar de staat waar Facebook in Europa zijn officiële vestiging heeft, Ierland, is in principe leidend.
16 jul 2020 Het Hof van Justitie van de Europese Unie verwerpt het verdrag Privacy Shield waar Amerikaanse bedrijven zich op beroepen om persoonsgegevens van Europese burgers te verwerken. De risico’s van Amerikaanse verwerking van persoonsgegevens door bijvoorbeeld geheime diensten zijn te groot. Ze mogen echter wel nog op grond van modelcontracten persoonlijke gegevens naar servers in de VS overbrengen, zoals Facebook doet. Maar dit moet nader worden getoetst.
2 experts
13 jan 2019 Wie in Nederland zoekt op Google.com en z’n herkomst online weet te maskeren, kan ook resultaten blijven vinden die binnen de Europese Unie worden gefilterd vanuit het vergeetrecht of ‘right to be forgotten’.
6 jul 2017 Ook Brussel kan de middelvinger hanteren, met een boete van 2,4 miljard voor Google. De motivatie wijst op nog meer boetes voor Google als straf voor dominantie. Is Europa gebaat bij dit soort protectie tegen creatieve overheersing van de VS in de internetmarkt?
12 mrt 2017 Ondernemers en ex-ondernemers kunnen geen beroep doen op het ‘vergeetrecht’ om zich te laten schrappen uit het Handelsregister. Het Europees Hof vonnist dat transparantie in het zakenleven zwaarder weegt dan privacy.

Alle artikelen in het dossier "Europese Hof"

2015
29 jan 2015
Charlie Hebdo toont belang bewaarplicht telecomgegevens

Vertekend beeld door afschaflobby bewaarplicht

2014
26 nov 2014
Nederland richting een surveillancestaat

Regering slaat onwettig onze data op

2 sep 2014
Ontsluiting informatie via zoekmachines dwingt tot opnieuw nadenken over houdbaarheidsdatum data

Google maakt het middel erger dan de kwaal door te melden dat er iets is verwijderd

13 jun 2014
De illusie van Google als bewaker van burgerrechten

Google’s vergetelheid en Guido van Woerkom

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1