19 jul 2008 De Radboud Universiteit Nijmegen mag van de rechter de tekortkomingen van de Mifare chip publiceren
22 jun 2007 Nieuwe opsporingstechnieken en overheidsdatabases ondermijnen de privacy van burgers steeds meer. De noodzakelijke discussie komt moeizaam: academische debatten, politieke stukken en opinieonderzoeken. Netkwesties maakt de balans op.
6 jan 2006 Nederlanders krijgen vanaf augustus 2006 een paspoort met een radiochip met een digitale foto. Later volgt hun vingerafdruk. Deze gegevens komen ook in een centrale databank. Netkwesties sprak met critici, ook met de baas van de Amerikaanse paspoorten, over nut en gevaren.

16 okt 2003 Het Nasdaq-genoteerde bedrijf Applied Digital Solutions zou de komende vijf jaar 135.000 onderhuidse identificatiechips en 7.650 scanners in voornamelijk Latijns-Amerikaanse landen gaan leveren. Een 'risicomanagementgroep', gespecialiseerd in ontvoeringszaken en 'contraterrorisme' verzorgt de marketing.
17 apr 2003 De panische angst van Benetton is voor besmetting van hun global brand; het verdonkeremanen van een persbericht door Philips; het publiekelijk te kijk zetten van het Nederlandse elektronicaconcern door Benetton; en de druk om publicitair te scoren tijdens een ICT-beurs als de Cebit. Zie hier de ingrediënten van een botsing tussen giganten met privacy als inzet. Of: hoe een fameus kledingmerk verstrikt raakt in privacy met chiptechnologie voor identificatie, de RFID-chip.
1 jun 2001 In een supermarkt in Cambridge van de Britse keten Tesco liggen sinds kort bijzondere scheermesjes. In de verpakking van de stoere Gillette Mach3 mesjes zitten minuscuul kleine chips, RFID's. Als je zo'n pakje van de plank pakt, zorgt die chip ervoor dat je onmiddellijk wordt gefilmd met een verborgen camera.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1