18 apr 2014 Internet is de welbekende geest uit de fles. En wat velen onderschatten en waar wetenschap hopeloos achter de feiten aanloopt, is het effect van internet als ‘supratechnologie’ en de diepgang van de internetrevolutie.
4 dec 2011 Maurice de Hond en Gerard Drosterij waarschuwen in de Volkskrant (26 november) dat de politiek burgers meer zeggenschap moet geven via internet, omdat anders burgers het heft in eigen handen zullen nemen. Dat is echter zeer onwaarschijnlijk.
29 mei 2011 Gebruikers kunnen steeds eenvoudiger computertechnologie bedienen, maar zelf produceren, dat wil zeggen programmeren is een nog te nemen horde. Deze nemen markeert een volgende revolutie, vindt Chris Crawford.
15 feb 2011 In haar artikel 'Facebook en Twitter hielpen het Egyptische verzet wel' vraagt docent nieuwe media Marianne van den Boomen zich af of het zinvol is de Egyptische revolutie een Facebook-revolutie te noemen. Die vraag vind ik niet zo relevant.
1 expert
14 feb 2011 Bij mijn weten hebben filosofen de taak om grote woorden te ondervragen op hun schijnbare vanzelfsprekendheid. In de regel blijft er dan weinig van over. Vooronderstellingen blijken onhoudbaar, tegenstellingen vals of simplistisch, betekenissen ambigu. Filosoof Hans Schnitzler doet echter het omgekeerde.
9 feb 2011 De discrepantie tussen de eenzame twitteraar of blogger die vanachter zijn of haar laptop de meute mobiliseert en de man die op een kameel diezelfde meute uiteen probeert te drijven, kon nauwelijks groter zijn. Die discrepantie wordt veroorzaakt door een eigentijdse mythe: de mythe dat er zoiets als een Twitteropstand of een Facebookrevolte zou bestaan.

Alle artikelen in het dossier "Revolutie"

2011

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1