11 feb 2024 RIVM, OMT en regering zijn te slaafs gevolgd door de journalistiek, concluderen het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), een aantal wetenschappers, artsen, Maurice de Hond en Marianne Zwagerman en hun publiek. Een uitgebreide opsomming en analyse van de kritiek op, en response van journalisten.
2 experts
10 feb 2024 Publieke Omroep NPO kan meer zijn dan een club managers die een cultureel systeem in stand houdt van ondoorzichtigheid, regeltjes en machiavellisme.
10 jan 2024 De regering houdt Omroep ON! vooralsnog binnen het publieke bestel, maar op grond van een bord spaghetti aan regelgeving, terwijl de bestuursrechter nog een oordeel moet vellen. Wellicht kan de recalcitrante omroep beter een vrije plek buiten het bestel innemen.
1 dec 2022 Volgens Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok ligt de nadruk bij de publieke omroep te veel op de kijkcijfers en dreigt die daardoor zijn oorspronkelijke missie uit het oog te verliezen.
23 sep 2022 De toetreding van Ongehoord Nederland tot het publieke bestel heb ik hier verdedigd, tegen de kritiek van velen in. Eenvoudigweg met een beroep op de vrijheid van meningsuiting en het bedienen van een doelgroep met weinig participatie in het publieke bestel. Karskens faalt echter.
12 jun 2022 Omroep Ongehoord Nederland (ON) wordt hard berispt door de Ombudsman van de NPO wegens het regelmatig verspreiden van onjuiste informatie, gebrek aan tegenspraak en respectloos gedrag. Het rapport biedt ook uitingen over journalistieke principes van andere media.

Alle artikelen in het dossier "publieke omroep"

2017
1 sep 2017
25 jun 2017
Rationale analyse zal een deel van de onderbuik vervangen

Journalistiek moet zich aan de datapomp leren laven

25 jun 2017
‘Publieke omroep ligt onder vergrootglas met privacy’

RTL, EO en KRO-NCRV richting profilering met data

25 jun 2017
Krijgt Hilversum ook data van Ziggo en KPN in strijd tegen Netflix?

Data-innovatie met Kijkcijferfabriek en op nieuwe NPO-site

2014
8 jul 2014
Grootscheepse cookie-overtredingen door alle omroepen

Frontale botsing koppige NPO en arrogant CBP

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1