29 mrt 2024 Het klinkt commercieel en als een zware overtreding van de AVG, maar het is voor het goede doel: honderdduizenden kentekens van auto’s op noordelijke A7 worden gescand. Eigenaren kunnen in een databank aangeven of ze een kortingbon willen krijgen of een NS-kortingkaart voor vijf maanden durende werkzaamheden op de A7. Mag dat wel?
22 mei 2022 We zouden kritisch moeten zijn op wat nieuwe technologie ons brengt, en welke waarden we er juist tegen willen beschermen. Zoals onze openbare ruimte en samenhangende cultuur.
20 sep 2020 In het wegverkeer delven kinderen, voetgangers en fietsers het onderspit, digitaal onderdrukken grootmachten ons op grond van alom heersende overmacht van snelheid. Hadden we maar wat beter naar de recent overleden Franse techniekfilosoof Bernard Stiegler geluisterd.
19 dec 2015 Wie wil nadenken over de invloed van technologie op de samenleving, moet niet kijken naar gebruikers, zoals de overheid, maar naar de ontwerpers van technologie.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1