5 sep 2015 De online aanvallen op, en spionage van China die de Amerikaanse belangen aantastten zullen tot de belangrijkste onderwerpen behoren van het bezoek van het Chinese staatshoofd Xi Jinping aan Washington deze maand. Spanningen na niet af sinds hun laatste treffen in Den Haag in maart 2015 tijdens de nucleaire top.
14 jun 2012 About the building of the internet in the early days, tensions with internet governance and big commercial powers like Google, Facebook and Skype.
28 dec 2011 Uitgever van domeinnamen neemt een actieve rol op zich in de opbouw van internet die verder gaat dan de kerntaak. "We behartigen de belangen van de domeinnaamhouders." *)
27 dec 2011 De handel in internetdomeinen vormt een zeer lucratieve markt. Dankzij tijdig ingrijpen gaat nog een aardig deel van het geld naar beheer en ontwikkeling van internet. De Nederlander Maarten Botterman ziet erop toe.
26 dec 2011 Olaf Kolkman was van 2007 tot 2011 voorzitter van de Internet Architecture Board en daarmee een beetje de hoogste man van het internet in de wereld. Een technicus die voor alles de boodschap uitdraagt: het internet moet volkomen open blijven. Wat de VS, China, Apple en Facebook ook willen. *)
11 dec 2011 Dagelijks gebruiken we internet intensief, vaak zonder ons te beseffen wat er bij komt kijken. Wie verzorgen het reilen en zeilen van het internet? Welke krachten zijn er werkzaam? Wie is de baas en wil dat worden? Veel vragen, en antwoorden volgen in een serie 'De Staat van het Internet', vandaag deel 1, een basale uitleg hoe 'het internet in elkaar steekt'. *)

Alle artikelen in het dossier "Icann"

2002

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1