24 apr 2022 Wie in een dorpsgemeenschap opgroeide, heeft geleerd: je bent er voor elkaar, want je kent elkaar. Privacy is een individueel recht. Een beroep doen op privacy kan haaks staan op sociaal handelen; zoals in de jeugdzorg en armoedebestrijding.
27 jun 2021 De ‘Meest gelezen’ rubrieken van nrc.nl, volkskrant.nl, ad.nl en groene.nl bleken gemakkelijk te beïnvloeden met gesimuleerd webverkeer. Zowel lezers als kranten moeten hun houding jegens de rubriek aanpassen.
16 mei 2021 Het CBS en T-Mobile hebben telefoniedata onvoldoende geanonimiseerd tijdens een test, luidde een beschuldiging in NRC en daarmee ‘van miljoenen Nederlanders’ de privacy geschonden. Agentschap Telecom en Autoriteit Persoonsgegevens doen onderzoek.
19 jul 2020 In korte tijd manifesteert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zich als een staat op zichzelf met scherpe veroordelingen, met Aleid Wolfsen als zelfstandige machthebber. De makers van de Corona-app, de Belastingdienst en het COA moeten zich onderwerpen. Wordt de AP nog kritisch gevolgd in de media?
12 apr 2018 Artikelen en uitzendingen over het aanpakken van dat verschrikkelijke Facebook en een verdiende naderende ondergang buitelen over elkaar heen. Alsof Facebook eenzijdig oorzaak is en niet wij haar die macht in de schoot wierpen.
1 mrt 2018 ‘We maken de klont zelf. We zijn de klont. Als je niet oppast geef je alle macht uit handen. Aan stelsels die we zelf in elkaar flansen zonder eerst goed na te denken over de vraag wat we van de toekomst willen…In een wereld waarin we onze keuzes kwijt zijn.’

Alle artikelen in het dossier "Data-analyse"

2017
14 jul 2017
Nieuwe regulering en toezicht nodig om datamacht in te perken

Google, Facebook en Amazon de nieuwe oliemaatschappijen

25 jun 2017
Rationale analyse zal een deel van de onderbuik vervangen

Journalistiek moet zich aan de datapomp leren laven

25 jun 2017
Krijgt Hilversum ook data van Ziggo en KPN in strijd tegen Netflix?

Data-innovatie met Kijkcijferfabriek en op nieuwe NPO-site

15 feb 2017
2016
2015
23 sep 2015
Ionica smeets over learning analytics

Glasharde statistiek over inspanningen van studenten

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1