26 jul 2022 De Nederlandse politie houdt van Iedereen met wie ze ooit contact heeft gehad vele persoonsgegevens bij die automatisch geactualiseerd worden. Dit onthulde Gidi Pols gisteren in Trouw.
21 jul 2022 Inlichtingendiensten De AIVD en de MIVD zijn geen slachtoffer van hun toezichthouder; zij moeten zich aan de regels houden. Hugo Vijver heeft flagrant ongelijk, vindt Bits of Freedom.
21 jul 2022 ‘Hoera!’, kopt de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF). De vreugde wordt veroorzaakt door de CTIVD, toezichthouder op de AIVD en de MIVD, die volgens BoF heeft bepaald ‘dat de gegevens van miljoenen burgers die de geheime diensten onrechtmatig in hun bezit hebben, direct moeten worden vernietigd’.
4 jul 2021 De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wil gebruik van openbare bronnen legitimeren, precies in de week dat de veiligheidsclub ook waarschuwt dat de bedreigingen in Nederland flink toenemen. Weer: hoe veel/weinig privacy en veiligheid?
3 feb 2019 Het ministerie van VWS, in de persoon van minister Hugo de Jonge, krijgt de Big Brother Award 2018 van de jury op 22 januari 2019 in De Rode Hoed in Amsterdam. Vanwege een vergaand voorstel voor fraudebestrijding in de zorg.
21 dec 2017 Klaterend applaus in de Stadsschouwburg voor de Big Brother Awards van Bits of Freedom: Focum. Dat wordt bijgestaan door advocatenkantoor Brinkhof, die ook een expert leverde voor de Big Brother nominaties. En AP-voorzitter Aleid Wolfsen sprak voor z’n beurt, maar onderzoekt Focum nu.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1