16 sep 2021 Als een van de weinige Europese landen gebruikte Nederland geen analyse van telefoondata om de pandemie te bestrijden. Te gevoelig, vond privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens. Internationale telecomproviders als Vodafone en T-Mobile verstrekken louter in Nederland geen data meer. Waar zit de angel?
23 mei 2021 De AP van Aleid Wolfsen eist een budget van 100 miljoen euro, want ‘alleen dan kan Nederland verantwoord economisch blijven groeien en verder digitaliseren’. Was het maar waar…
4 apr 2021 De Autoriteit Persoonsgegevens kan vooralsnog fluiten naar de breed gepropageerde verhoging van haar budget. De toezichthouder op de databescherming heeft de eigen data niet op orde volgens de regering.
19 jul 2020 In korte tijd manifesteert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zich als een staat op zichzelf met scherpe veroordelingen, met Aleid Wolfsen als zelfstandige machthebber. De makers van de Corona-app, de Belastingdienst en het COA moeten zich onderwerpen. Wordt de AP nog kritisch gevolgd in de media?
1 mrt 2020 De Autoriteit Persoonsgegevens heeft bekendgemaakt dat er 27.000 datalekken zijn gemeld in 2019, een enorme toename ten opzichte van eerdere jaren. Hieruit blijkt dat de meldplicht zijn doel voorbijschiet.
4 feb 2020 In May 2020, the European Commission must deliver its first review report on the GDPR. The preparations are well underway. The only problem with this review is that the Commission does not intend to draft proposals to reform the GDPR.

Alle artikelen in het dossier "Autoriteit Persoonsgegevens"

2019
5 mei 2019
Beter contextueel dan gepersonaliseerd adverteren

Persgroep schendt privacy van bezoekers krantensites

2017
4 aug 2017
Artikel-29 Werkgroep en AP gaan een stap te ver

Privacywetgeving niet van toepassing als iemand zelf openbaarheid zoekt

24 jul 2017
Verdubbeling bezetting, budget en regelzucht dreigt

AP zucht onder verloren rechtszaken en groeiende kritiek

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1