25 sep 2022 De wet op gegevensbescherming (AVG) hindert wetenschappelijk onderzoek, wat ten koste gaat van patiënten wier gezondheid belangrijker is dan privacybescherming.
10 jul 2022 Het ‘het enkel dienen van zuiver commerciële belangen’ kan nooit gerechtvaardigd zijn om zonder toestemming persoonsgegevens te verzamelen. De Autoriteit Persoonsgegevens strijkt er juristen en de Europese Commissie mee tegen de haren in. De strofe is onnodig, dus waarom houdt chef Aleid Wolfsen er koppig aan vast?
4 experts
19 jun 2022 Op 10 november 2021 deed ik een Wob-verzoek inzake de herbenoeming van Aleid Wolfsen tot voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Bijna zeven maanden later, op 31 mei, voltooit het ministerie haar interne debat over vrijgave van stukken. Met een Wob-ambtenaar die het zwart en wit voor de ogen krijgt.
13 mrt 2022 Voetbalbond KNVB dacht amateurclubs een geweldig plezier te doen met automatische opnames en uitzendingen via VoetbalTV. Partner Talpa zag een lucratief online format om eerst Nederland, en later andere landen te veroveren. Het liep stuk op privacy. Hoe kwam dat? Een reconstructie van een juridisch ongeluk en maatschappelijk falen. *)
13 feb 2022 De Belgische toezichthouder vindt het systeem van Europese uitgevers voor het vragen van toestemming voor cookieplaatsing en profilering van personen voor gerichte reclame onwettig.
21 dec 2021 Klagende burgers staan in de kou bij de AP. Die krijgt er geld, bij maar moet ook fatsoenlijk gaan werken. Er komt trouwens een algoritmewaakhond onder de AP, die in 2023 begint met een budgetje van 1 miljoen euro.

Alle artikelen in het dossier "Autoriteit Persoonsgegevens"

2021
30 nov 2021
Kritiek voorzitter Wolfsen op Raad van State is gratuit

Autoriteit Persoonsgegevens is zélf medeplichtig aan discriminatie

13 nov 2021
Autoriteit Persoonsgegevens en Agentschap Telecom (AT) voeren lobby

Wie krijgt het toezicht op kunstmatige intelligentie?

1 nov 2021
Al dan niet compenseren is zaak van Kamer of rechter

AP-voorzitter Wolfsen bedrijft politiek met Belastingrapport

16 sep 2021
Strenge uitleg AP van herleiden tot identificeerbare gegevens

Hoe Nederland een eiland in Europa wordt in covid-bestrijding met telecomdata

23 mei 2021
4 apr 2021
Meer geld nodig, maar doelmatigheid toezicht schiet tekort

Wolfsen heeft wel zijn p.r. maar niet zijn AP op orde

2020
19 jul 2020
Afweging tussen baten en lasten van profileren is politiek

Eerst was de Bulgarenfraude een schande, nu registratie tweede nationaliteit

1 mrt 2020
Overvloed leidt tot onverschilligheid

Meldplicht datalekken schiet doel voorbij

4 feb 2020
While it is so outdated already

Do we need a new GDPR ?

2019
5 mei 2019
Beter contextueel dan gepersonaliseerd adverteren

Persgroep schendt privacy van bezoekers krantensites

2017
4 aug 2017
Artikel-29 Werkgroep en AP gaan een stap te ver

Privacywetgeving niet van toepassing als iemand zelf openbaarheid zoekt

24 jul 2017
Verdubbeling bezetting, budget en regelzucht dreigt

AP zucht onder verloren rechtszaken en groeiende kritiek

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1