26 aug 2018 Steeds meer kaf wordt van het koren gescheiden met blockchain, dat niet de veronderstelde Haarlemmer Olie blijkt. Zo is de technologie niet geschikt voor inzet met de Nederlandse verkiezingen, want levert een risico op voor het stemgeheim.
1 feb 2017 De affaire rond het digitaal optellen van de stemmen wordt snel gênanter, en wel voor de Kiesraad. Vandaag is aan het licht gekomen dat al zes jaar geleden een student van prof. Bart Jacobs (Computerbeveiliging, Radboud Universiteit) vernietigende onderzoeksresultaten aan de Kiesraad presenteerde. Volgens deze student, Maarten Engberts, nu consultant, was de Kiesraad vooral bezorgd dat de media erachter zouden komen.
27 jan 2017 Nieuw onderzoek naar risico’s van externe beïnvloeding bij verkiezingen, suggereerden De Telegraaf en IT-sites. Ze brachten onjuist nieuws.
6 jan 2017 Eind september 2007 werden de stemcomputers in Nederland de facto afgeschaft, met het verschijnen van het rapport van de commissie-Korthals Altes. Fabrikant Nedap zag ruim voor het uitbrengen ervan de bui al hangen en was begonnen zijn stemcomputers aan te passen.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1