Glasopmars in Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven

Scholen op glas in Amsterdam en Den Bosch en bedrijven in Eindhoven

Amsterdam maakt bekend nog in 2008 245 via glasvezel aan te zullen sluiten op het kabel aangesloten op het Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA). Dit bereikt 85 procent van de kinderen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

Amsterdam trekt 900.000 euro uit voor de aansluitkosten en voor voorlichting en training van de docenten om optimaal gebruik te kunnen maken van het glasnet, bijvoorbeeld met digitale leeromgevingen. Naast de scholen zullen ook alle 26 locaties van de openbare bibliotheken en Carré, Het Muziektheater en Podium Mozaïek worden aangesloten.

En in Den Bosch beschikken alle zestig schoolgebouwen vanaf 1 april 2008 over een glasvezelaansluiting van minimaal 100 megabit per seconde. De eerste 30 locaties krijgen per 1 april een glasvezelverbinding, de andere helft later. Het nog aan te leggen datacenter wordt aangesloten op Boschnet waarmee het Bossche onderwijs gekoppeld wordt aan andere instellingen in Den Bosch en omgeving. ICT-samenwerkingsverband Digidact en data- en telecomaanbieder @Work van @Home tekenden hiervoor.

Op Glasvezel Eindhoven krijgen ondernemingen op zes bedrijfsterreinen dit jaar glasvezelontsluiting aangeboden door BBned Glasvezel Eindhoven, een verband van ondernemersverenigingen, blijft eigenaar van de infrastructuur en ziet toe op een open dienstenaanbod gekozen.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1