Inzicht in studievordering voor docenten en studenten zelf

Learnlytics analyseert leerresultaten

Onderwijsinstellingen gebruiken de vele data over hun studenten bijna niet om de leerresultaten nauwgezet te monitoren. Een groep informaticastudenten van de Universiteit Utrecht bouwde LearnLytics dat docenten en studenten gedetailleerd inzicht geeft in de studievorderingen.

*) Dit artikel komt uit Surf Magazine. Hier kunt u een gratis abonnement op nemen.

 

LearnLytics maakt gebruik van Learning Record Store, een database die kan koppelen met de meestgebruikte software van onderwijsinstellingen, zoals toetssystemen, aanwezigheidssystemen en e-learningsoftware. LearnLytics vereenvoudigt deze koppeling, waardoor het voor onderwijsinstellingen aantrekkelijker wordt om alle data op één platform samen te brengen. Vervolgens zorgt de software voor tal van analyses en geeft deze resultaten weer in overzichtelijke dashboards voor zowel docenten als studenten.

 

Docenten krijgen zo inzicht in de voortgang die studenten boeken. Welke concepten beheersen ze goed en welke niet? Welke onderwerpen zouden in de colleges nog wat meer aandacht moeten krijgen en ten koste van welke onderwerpen kan die tijd worden gewonnen? Studenten zien aan welke vakken ze nog hard moeten trekken, welke concepten ze goed beheersen en hoe ze het doen in vergelijking tot hun studiegenoten. De software geeft aan welke stof ze nog wat beter moeten bestuderen voor het volgende tentamen.

Om LearnLytics te kunnen gebruiken, moeten onderwijsinstellingen in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens aan hun studenten toestemming vragen om de data in samenhang te mogen analyseren. De instellingen zijn vaak huiverig en afwachtend, terwijl de meeste studenten het geen enkel punt vinden, zeker niet omdat ze er zelf ook van profiteren. Toestemming vragen is eenvoudig: stuur een e-mail waar studenten middels ja of nee hun keus kunnen aangeven.

Meer informatie over dit project

 

Learnlytics analyseert leerresultaten

Gepubliceerd

17 sep 2016

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1