Jan Willem Broekema nieuwe Isoc-voorzitter

Ex-bestuurslid College Bescherming Persoonsgegevens en voorvechter open source wordt de nieuw strijdvaardige aanvoerder van de Internet Society Nederland
Jan Willem Broekema (55) was onder meer plaatsvervangend voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens en kwartiermaker voor het programmabureau Nederland Open in Verbinding. Hij wil zich sterk maken voor verzet tegen de zijns inziens verkeerde handhaving van regels met behulp van internet: "De toenemende druk op het internet in de vorm van bijvoorbeeld ongebreidelde dataretentie of digitale huiszoeking betekent een aanslag op het vertrouwen in vrije persoonlijke communicatie." Ook onderwijs en mediawijsheid, open standaardisatie en innovatie krijgen meer aandacht van Isoc. Broekema is de opvolger van voormalig D66-voorzitter en internetondernemer Tom Kok die vijf jaar geleden het stokje overnam van de eerste voorzitter, oud-minister van Economische Zaken Koos Andriessen. (Bron: Isoc-bericht)

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1