HetVrijeVolk.com contra NRC Handelsblad

Distantie bewaren tot je onderwerpen is belangrijk in journalistiek Soms is dat moeilijk zoals in de kwestie tussen HetVrijeVolkcom en NRC Handelsblad Zoek maar eens een evenwicht tussen love en hate Aan de ene kant de kwaliteitskrant bastion voor fatsoenlijke jounalistiek maar ook vaak arrogant Aan de andere kant HetVrijeVolk met een intelligente eigenaar en met Micha Kat de online journalist die weet te boeien maar zich heimelijk liet betalen door projectontwikkelaars en niettemin anderen moreel de maat neemt met scheldpartijen op afstand
Gelukkig is de zaak inhoudelijk boeiend: heeft NRC HetVrijeVolk.com als extreemrechts weggezet? Is de krant links? En wie schuilt er achter het vizier van de website-eigenaar? Hoe gaat een traditionele Raad voor de Journalistiek hiermee om? U kunt het lezen in ons artikel over de zaak. hieronder graag uw mening over het artikel.

Gepubliceerd

9 nov 2007
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0