6 jul 2017 Ook Brussel kan de middelvinger hanteren, met een boete van 2,4 miljard voor Google. De motivatie wijst op nog meer boetes voor Google als straf voor dominantie. Is Europa gebaat bij dit soort protectie tegen creatieve overheersing van de VS in de internetmarkt?
1 apr 2017 Het lijkt oneerlijk: de rechter vindt niet dat Sim.nl inbreuk maakt op de rechten van mobiele aanbieder Simpel. Maar MKB Brandstof, tegenwoordig MKB Ondernemers, mag niet Tom.nl als merk voeren.
20 feb 2017 Google en zoekdienst Bing van Microsoft gaan in Groot-Brittannië websites met illegaal aanbod van films, muziek, sportwedstrijden en software weren uit zoekresultaten.
19 jan 2017 Google geeft het antwoord. Maar hoe? Moet dat transparant zijn? En moeten we platforms als Facebook en Google via wetten reguleren, direct aanpakken of vooral moreel aanspreken?
18 dec 2016 Staatssecretaris Sander Dekker moet een onderzoek laten instellen naar de naar de toekomst van onafhankelijke journalistiek in Nederland. Dat is de strekking van een CDA/PvdA motie die de Tweede Kamer heeft aangenomen naar aanleiding van vele rechtszaken van Pretium Telecom van Hans Nyks.
6 nov 2016 Het telecombedrijf en haar baas verzetten zich via de rechter tegen publicaties. Elke vorm van hulp is welkom om deze bedreiging van de persvrijheid, aldus de Vereniging van Onderzoeksjournalisten VVOJ, te weerstaan.
16 aug 2016 De razend populaire game Pokémon Go stuurt spelers over straat van de ene locatie naar de andere. Publieke en private ruimte staan op het spel. Voer voor juristen.
5 experts
20 apr 2016 Moet een Duitse televisiekomiek strafrechtelijk vervolgd worden omdat hij de Turkse president Erdogan heeft uitgemaakt voor pedofiel, geitenneuker en nog zo wat minder vleiende kwalificaties? En is het een ‘knieval voor een dictator’ dat bondskanselier Merkel de weg voor een strafvervolging niet heeft geblokkeerd? *)
5 dec 2014 Zwarte Piet heeft afgelopen jaar in het hele land voor verhitte discussies gezorgd. En Sinterklaas dan? Die komt er nu wat bekaaid vanaf. Toch heeft ook Sinterklaas zich juridisch niet onbetuigd gelaten. Verhitte zaken op een rijtje op deze 5e december, te beginnen met een sinterklaasverbod.
19 aug 2014 Aan de vooravond van de eerste ‘verjaardag’ van de veroordeling van Chelsea (voorheen Bradley) Manning tot 35 jaar cel heeft Amnesty International de regering van de Verenigde Staten opgeroepen om clementie te tonen.
13 jul 2014 Totaal verbieden, volledig laten gaan of vertrouwen op huidige wetten en voorstellen? Over drie manieren om datagraaien door bedrijven, overheden en hun inlichtingendiensten kruisten internationale experts in De Rode Hoed in Amsterdam de degens.
20 mrt 2014 Alom heerst ontevredenheid over de schikking die EU-Commissaris voor concurrentie Joaquín Almunia bereikte met Google. Hij ondervindt aanzienlijke druk om de deal te herzien. Durft hij zijn fout te erkennen?
Getoond 1 tot 12 van 66. Er zijn meer pagina's.
Netkwesties © 1999/2017. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring
Ehio Media content marketing
1
0
1