Video met Lips online, maar videoverhoor geweigerd

De kwestie Roger Lips

[Videoverwijzingen vindt u in dit artikel] Roger Lips is ex-vastgoedmagnaat en naar Dubai uitgeweken, om vandaar strijd te voeren tegen de volgens hem onwettige ontmanteling van zijn concern van failliete BV’s door curatoren. Rechtszaken via internet bijwonen wordt hem niet toegestaan, met één uitzondering gedurende coronatijd.

[Hier vindt u video’s over de kwestie-Lips, onafhankelijk geproduceerd in het kader van een grote publicatie in Brabants Dagblad van zaterdag 19 februari 2022.]

Hans Perukel en Peter Olsthoorn bezochten Lips en zijn partner Astrid van Sluisveld eind 2018 voor een uitgebreide reportage die onderdeel wordt van een documentaire. Eén van de aspecten is de vraag waarom Roger Lips – met partner Astrid van Sluisveld - zijn heftige en zeer uitgebreide juridische strijd niet via video mag bijwonen. En waarom curatoren en rechter-commissarissen het paar niet online kan horen inzake faillissementen.

Van de honderden procedures mochten ze enkel het begin van hun eerste strafzaak voor rechtbank Zwolle in 2020 via Skype vanuit Dubai bijwonen. Immers, wegens corona namen  rechters, officieren van justitie en advocaten toen eveneens op afstand deel. Dus konden ze het verzoek van Lips niet weigeren.

Daarvoor én daarna is Lips aanwezigheid voor videoverhoor op afstand steeds geweigerd. Dat had tot gevolg dat hij, net als partners Astrid van Sluisveld de verschijningsplicht inzake afwikkeling van faillissementen hebben overtreden. Daarvoor werden ze vervolgd, tegelijkertijd met de verdenking van het ontduiken van de inlichtingenplicht. De curatoren, die de faillissementen afwikkelen, zeggen onvoldoende informatie te krijgen over privé vermogen. Ze weigeren naar Nederland te reizen, want hier wacht onmiddellijke gijzeling wegens dezelfde beschuldiging, maar nu civiel: ontduiking van de inlichtingenplicht.

De video’s geven een beeld van de strijd tussen de curatoren Flip Schreurs, Jan Stadig en Ruud Dekker en Lips en Van Sluisveld. Vooral de confrontatie met Dekker is vaak hevig, maar ook Schreurs gaat er hard in. Lips zelf gaat met terminologie het verst in het uiten van woede en frustratie, en schuwt nazi-vergelijkingen niet.

 

De kwestie Roger Lips

Gepubliceerd

11 mrt 2022

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1