Artikelen in dossier Dieter van Werkum

Amerikaanse wetenschappers bieden fraaie lijst van indicatoren

Rapportcijfer voor algoritmen

04 nov 2023 “We moeten risico’s met AI even serieus nemen als andere grote uitdagingen, zoals klimaatverandering”. Dit tekende , tekende Dan Milmo in The Guardian op uit de mond van Google Deepmind directeur Demis Hassabis.
Tussen utopieën en de barre realiteit

Websites maken met behulp van AI, word je daar blij van?

17 mrt 2023 Generatieve AI-modellen kunnen voor veel meer doeleinden worden ingezet dan louter vragen beantwoorden. Ook websitebouwers moeten op hun tellen passen. De lopende band gaat steeds sneller.
Google overweegt toevoeging dronebeelden

Quo Vadis Google Earth?

22 jul 2021 Google Earth was 20 jaar geleden een fraai geschenk dat Google de wereld bood. De weergave van moeder aarde lijkt echter in het verdomhoekje van Google te zitten? Of komt er toch een nieuwe investering?
Stop gewoon met die algoritmes

Censuur, met en zonder filters

11 feb 2021 De censuur op Parler en Trump is tekenend voor de grote crisis met Big Tech. Er zijn veel drastischer ingrepen nodig dan de van het Europees parlement naar Silicon Valley gevluchte Marietje Schaake – nogal laat voorstaat.
In het verkeer en op internet

Terug naar het recht van de langzamen

20 sep 2020 In het wegverkeer delven kinderen, voetgangers en fietsers het onderspit, digitaal onderdrukken grootmachten ons op grond van alom heersende overmacht van snelheid. Hadden we maar wat beter naar de recent overleden Franse techniekfilosoof Bernard Stiegler geluisterd.
Centraal gecontroleerd platform krijgt voorrang

Zo maakt Google mijn Google Earth Community kapot

09 dec 2019 Vijftien jaar lang heb ik, met duizenden anderen wereldwijd verbonden programmeurs, toepassingen voor Google Earth gemaakt. In één keer dumpt Google al onze creaties, zonder enige uitleg, in een coup voor centraal beheer van het programma.
2018
21 dec 2018
Wetenschap is er voor onttovering, niet betovering
Kunstmatige intelligentie voor een betere wereld
2016
22 jul 2016
"Mamma, wanneer gaan we geo-cachen?"
AH leert jongeren etiquette met Pokemon Go
2014
2008
2006
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0