Dossiers

Dossiers

16 mei 2021 Het CBS en T-Mobile hebben telefoniedata onvoldoende geanonimiseerd tijdens een test, luidde een beschuldiging in NRC en daarmee ‘van miljoenen Nederlanders’ de privacy geschonden. Agentschap Telecom en Autoriteit Persoonsgegevens doen onderzoek.
27 jun 2018 Er is geen reden om de invoering van de nieuwe wet op de inlichtingendiensten (Wiv 2017) uit te stellen. De vier ministeries (‘de Staat’) winnen het kort geding van een coalitie van bezwaarden.
15 jun 2018 Massaal data verzamelen kan ook plaatsgrijpen via een informant van de AIVD of en MIVD of via het hacken van een apparaat. Dat brachten bezwaarden tegen de Wet op de Inlichtingendiensten (Wiv) naar voren tijdens het kort geding. De Staat belooft van niet, maar verklaart anderzijds Europese Grondrechten niet van toepassing op veiligheidswetten.
13 aug 2017 Justitie in de EU-lidstaten kan niet leven met het verbieden van de dataopslag van communicatie door de Europese rechter. Er ligt een geheim voorstel om de dataretentie terug te krijgen.
31 jan 2017 De vernieuwde WIV, de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, maakt massaal kabelbonden aftappen, oftewel een sleepnet, mogelijk. Dat betekent dat het toezicht op de praktijk van de diensten veel steviger moet worden, om de privacy van burgers te beschermen.
11 mei 2015 Academici die achteloos het belang van telecomgegevens wegwuiven, opereren buiten de realiteit.
11 mei 2015 Het bewaren van communicatiegegevens van alle Nederlandse telefoon- en internetgebruikers is terecht door het Europese Hof van Justitie verboden. Herinvoering van een bewaarplicht is onwenselijk.
12 apr 2015 Edward Snowden deed belangrijke onthullingen over de omvang en intensiteit van de afluistermethoden van de Amerikaanse geheime dienst NSA. Journalist Glenn Greenwald regelde de verslaggeving. Die ontaardde in een mediahype. En weten we nog nauwelijks iets. Hoe kwam het zo ver? *)
25 mrt 2015 Beëindiging van de bewaarplicht voor telecomgegevens is slecht voor misdaadbestrijding, vinden Ockje Tellegen en Jeroen van Wijngaarden, Tweede Kamerleden voor de VVD. *)
30 jan 2015 Weeg je de drie belangrijkste criteria af voor het handhaven van een bewaarplicht telecom- en internetdata, dan kom je tot een negatieve slotsom. Maar Justitie kan ook zonder deze ‘dataretentie’ nog genoeg relevante gebruikersinformatie vorderen.
Getoond 1 tot 10 van 31. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1