31 okt 2007 Cyberspeurders van alle politiekorpsen kwam kennis opsnuiven over nieuw gereedschap voor forensisch internetonderzoek tijdens een congres in Heerlen. Over USB-gevaren, de stille opmars van steganografie en het aftappen van 'web 2.0' verkeer.
22 jun 2007 Nieuwe opsporingstechnieken en overheidsdatabases ondermijnen de privacy van burgers steeds meer. De noodzakelijke discussie komt moeizaam: academische debatten, politieke stukken en opinieonderzoeken. Netkwesties maakt de balans op.
3 mrt 2007 In de strafrechtelijke vervolging van beheerders van p2p-sites zit weinig schot. Fiod-onderzoeken leidden nog slechts tot één zaak, die nog altijd op een vonnis wacht. Onderwijl blijkt de weg via processen tegen providers en schikkingen met sitebeheerders voor Stichting Brein effectiever.
1 feb 2007 Twee jonge internetboeven kregen deze week celstraffen, maar hadden volgens de rechters lang genoeg in voorarrest gezeten. Justitie steunde vooral op internettaps van chats. De hackers leken vooral stoer te willen zijn - de buit bestond uit PSP's en Prada's - maar dat brak ze op.
17 okt 2006 Van 1,5 miljoen internetters worden in Nederland jaarlijks 31 verbindingen afgetapt door justitie. Dat blijkt uit cijfers van de NBIP, de stichting die het aftappen regelt voor 44 kleine providers. Andere internetaanbieders en aftapleveranciers reageren met verbazing op de plotselinge openbaarmaking.
8 mei 2006 Een Nederlandse belegger wordt door een Brits beursgenoteerde bedrijf aangeklaagd. Op het beleggersforum van Yahoo! Finance zou hij aandeelhouders hebben afgeperst en misleid. Maar de vervolging is geen reden om te stoppen.

Artikelen in dossier "Tonie van Ringelestijn"

2006
2005
2004

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1