Artikelen in dossier Laurens Mommers

Privacytoezicht zonder conservatief activisme

11 sep 2011 Een misser met een veelbelovende afloop. Zo kan het optreden van Cbp-voorzitter Jacob Kohnstam in de afgelopen maand worden beschreven.

Boef op YouTube kan opsporing helpen

05 aug 2011 Beelden van een inbreker op internet gezet? Hoge boetes zijn het gevolg, zegt het College Bescherming Persoonsgegevens. Een volstrekt misplaatst dreigement.

Reeks vrijspraken door informatiewanorde politie

01 aug 2010 Recente onderzoeken tonen aan dat de politie haar taken niet verantwoord kan uitvoeren als gevolg van een slechte informatiehuishouding. De oorzaken: een onduidelijke wet, onvoldoende samenwerking tussen korpsen en slecht functionerende informatiesystemen.

Maar 2 procent rechterlijke uitspraken gepubliceerd

03 jul 2010 Rechtspraak.nl is vernieuwd maar één ding verandert niet: de site ontbeert nog altijd het overgrote deel van de rechterlijke uitspraken.

Wikipedia: de zekerheid van onzekerheid

19 nov 2008 Wikipedia is een internetenencyclopedie die gemaakt wordt door talloze vrijwilligers, en die door iedereen kan worden aangepast. Hoe blijft iets in stand dat iedereen kan veranderen? Is Wikipedia wel een encyclopedie? Alles stroomt in Wikipedia, maar de vraag is voor hoe lang nog.

Een land met 16 miljoen providers

04 jul 2006 Innovaties in communicatie moeten de ruimte krijgen, want zij zijn cruciaal voor de Nederlandse economie. Daarom dienen toezichthouders zich, met wettelijke rugdekking, afzijdig te houden bij nieuwe initiatieven. Ook als de overheid minder controle krijgt over de inhoud van de communicatie dan zij voor de strijd tegen het terrorisme zou wensen.
2006
2005
04 nov 2005
Verontrustend weinig ICT-kennis in de samenleving
Kleuters in de speeltuin
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0