28 jul 2020 Politieke partijen moeten transparant zijn over welke boodschappen ze aan welke potentiële kiezers voorschotelen.
30 jun 2019 Met de Libra vindt Facebook niet de cryptomunt opnieuw uit, maar het vrije bankieren. Het wil de internationale betaalmarkt veroveren. Instabiliteit dreigt.
23 jun 2019 Met afgrijzen reageert de wereld op de aankondiging van de cryptomunt Libra door Facebook. ‘Wat vind jij van de Libra?’ werd me afgelopen week diverse keren gevraagd. Hieronder iets van een antwoord vanuit techniek en geschiedenis.
11 mei 2019 Sad by Design - On Platform Nihilism, het jongste boek van Geert Lovink, neemt de barre praktijk als uitgangspunt en niet alleen de verheven kritiek op Facebook en andere sociale media.
30 jan 2019 De Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden vierden hun tienjarig jubileum met een levendig symposium en uitstekend onderzoek; dat wellicht afbreuk doet aan het noeste werk van het factchecken. Feiten controleren lijkt nauwelijks effect te sorteren, want het volk zoekt leut en bevestiging.
10 jun 2018 Data van Facebookers in ruil voor mooie posities op schermen van telefoons. Zelfde laken een pak voor de ‘Friend Link’ data afgifte van Facebook aan grote adverteerders; ruilhandel met data in beider voordeel. Conform het heersende model, niets nieuws onder de zon. Blaten journalisten elkaar te gemakkelijk na met beschuldigingen en halfbakken ‘onthullingen’?
20 mei 2018 This piece I wrote five years ago as the conclusion of my book The Power of Facebook. It has become quite actual these days, I guess. maybe Mark Zuckerberg himself should have taken more seriously these advises:
29 apr 2018 Facebook is een laag tussen het oorspronkelijke vrije internet en soevereine gebruikers. Door gemak- en behaagzucht van consumenten ontstaan en gegroeid, met betaling van openbare en besloten privédata. Van die behoeften maakt Mark Zuckerberg gebruik, net als de makers van Coca-Cola, McDonalds, de Linda en RTL Boulevard. Over kaf en koren, journalistieke hypocrisie en waan van de dag.
22 apr 2018 De EU moet een inschrijving openen voor de creatie van een Europees platform dat privacy- en gebruikersvriendelijker is dan Facebook.
19 apr 2018 Er is veel gepasseerd over Facebook als belangrijkste internet- en mediafenomeen in de eerste jaren van deze eeuw. Welke gevolgen kun je uit deze omgevallen boekenkast trekken, behalve de gemaakte conclusies? Een poging tot een slotsom, die natuurlijk voor iedereen anders is. Het doel was tenslotte om je zo breed mogelijk van feiten en meningen te voorzien, munitie om kritisch te denken.
18 apr 2018 Facebook wist met de aankondiging van de beursgang op 1 februari 2012 alle schijnwerpers op zich gericht van de geldminnende wereld. Vanaf dit moment worden voor altijd vele ogen gericht op de economische waarde en belangrijke kenmerken, kansen en faalfactoren van het bedrijf en op de baas die daarvoor staat, in dit geval Mark Zuckerberg. Dat alles passeert in dit hoofdstuk, met natuurlijk de vraag; hoeveel geld is het werkelijk waard?
Getoond 1 tot 12 van 58. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2018. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1