29 mei 2022 Yvonne Coldeweijer voert nu hetzelfde beroep uit als wijlen Willibord Frequin, maar ook als columnisten Tom-Jan Meeus en Sheila Sitalsing en onderzoekers als Eric Smit en Joep Dohmen. Dat vonnist de rechtbank Amsterdam over veelbekeken online roddelrubrieken oftewel het genre ‘juice’.
27 mrt 2022 Schreef Elsschot nog dat tussen droom en misdaad praktische bezwaren en wetten in de weg staan, de Westerse samenlevingen menen dat filteren en censureren tot wat vijandige tv-zenders blokkeren belangrijke oorzaken voor geweld en extremisme wegnemen. Bill Ottman, ondernemer met sociaal netwerk Minds, en ex-jihadist Jesse Morton gaan daar tegenin.
23 mrt 2022 Steeds weer gaan er stemmen op om een sociaal platform op te bouwen, eerst door de hoogleraren Jacobs en Van Dijck en vervolgens door Marleen Stikker en Sander van der Waal van De Waag. Hun optimisme is even aanstekelijk als naïef. Ze hebben al bewezen het niet te kunnen volbrengen.
12 mrt 2022 Wie denkt dat social media alleen iets is voor de jeugd, heeft het mis. Veel ouders hebben namelijk ook een account bij één of meerdere social media kanalen. Zo ben je mogelijk actief op Facebook of Instagram. Als je kinderen hebt, plaats je misschien met enige regelmaat een foto van hen. Niet gek, want je bent ongetwijfeld trots op jouw kroost. Als je getrouwd bent, heeft je partner waarschijnlijk geen problemen met het plaatsen van dergelijke foto’s. Na een scheiding kan dit veranderen. Om te voorkomen dat er een conflict ontstaat, vertellen wij je hier hoe je omgaat met social media na een scheiding.
9 jan 2022 Op TikTok gaan regelmatig filmpjes rond die kinderen schaden. Overheden proberen de toxische invloed van TikTok te beperken, maar nog te traag en vrijblijvend. Dus moeten ouders hun verantwoordelijkheid nemen door de digitale leefwereld samen met hun kinderen te observeren.
7 jan 2022 Miljoenen volgers krijgen desinformatie omdat ze sterren om andere redenen dan hun deskundigheid volgen. Sociale media mogen dat niet toestaan.
4 apr 2021 Facebook riep een onafhankelijke toezichthouder in het leven. In de eerste uitspraken wordt Facebook danig op de proef geteld door deze Oversight Board. Ook gaat de raad de verwijdering van Donald Trump door Facebook beoordelen, en een Nederlandse kwestie: Zwarte Piet. Zo besteedt Facebook moeilijke oordelen uit.
28 feb 2021 Media en parlementen dwingen Google en Facebook om te betalen voor het delen van nieuwssnippers met links. Beide concerns paaien de journalistiek al met steunfondsen. En hoe geloofwaardig zijn de politici die nepnieuws willen bestrijden maar verwijzingen naar journalistiek duurder willen maken?
28 jul 2020 Politieke partijen moeten transparant zijn over welke boodschappen ze aan welke potentiële kiezers voorschotelen.
30 jun 2019 Met de Libra vindt Facebook niet de cryptomunt opnieuw uit, maar het vrije bankieren. Het wil de internationale betaalmarkt veroveren. Instabiliteit dreigt.
23 jun 2019 Met afgrijzen reageert de wereld op de aankondiging van de cryptomunt Libra door Facebook. ‘Wat vind jij van de Libra?’ werd me afgelopen week diverse keren gevraagd. Hieronder iets van een antwoord vanuit techniek en geschiedenis.
11 mei 2019 Sad by Design - On Platform Nihilism, het jongste boek van Geert Lovink, neemt de barre praktijk als uitgangspunt en niet alleen de verheven kritiek op Facebook en andere sociale media.
Getoond 1 tot 12 van 66. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2020. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1