14 apr 2024 Desinformatie en misinformatie verdelen en ontregelen samenlevingen, tenzij die daar immuun voor zijn. Immuniteit is haalbaar als misinformatie wordt bestreden als een virus: door kleine doses nepnieuws toe te dienen, kun je weerstand ertegen opbouwen.
5 apr 2024 In 2023 is de legale gokomzet in Nederland met 28 procent toegenomen ten opzichte van 2022. De omzet kwam op 1,3 miljard euro. Tweede kamer, regering en toezichthouder Ksa zinspelen op maatregelen om de groei in te dammen.
13 mrt 2024 Terwijl we aan de lopende band worden gewaarschuwd voor desastreuze gevolgen van AI voor de informatievoorziening, leert de affaire van het nepbeeld van de Britse Koninklijke familie ons een andere kritische houding.
14 jan 2024 KRO-NCRV en haar ‘slimste mens’ Eric Smit namen met aplomb afscheid van X vanwege racistische uitingen jegens Akwasi op het platform. De gekleurde hoofdredacteur Kamran Ulah van De Telegraaf vindt dat vertrek van X onjuist. En wat dan, Mastodon of BlueSky?
12 nov 2023 Claims voor immateriële schade bij privacyschending kun je niet voor veel gebruikers samen indienen, oordeelt de rechtbank Amsterdam vooralsnog. Dit is een gevoelige slag voor de massaclaim namens vier miljoen Nederlanders gericht tegen TikTok, maar raakt ook vele andere massaclaims vanwege ‘privacyschade’.
2 experts
6 nov 2023 Meta mag met Instagram en Facebook geen gepersonaliseerde advertenties meer aanbieden zonder uitdrukkelijke toestemming van gebruikers. Wie weigert, moet toch toegang blijven houden. Dus komt Meta met betaalde abonnementen voor gebruikers die deze toestemming weigeren.
5 experts
5 nov 2023 Het is geen geheim dat Netkwesties al vele jaren Doug Rushkoff als belangrijkste leidraad heeft. Nu verlaat hij Twitter. “Vind mensen in de echte wereld en knuffel ze. Omhels ze, kus ze, voed ze, neuk ze. Schudt ze wakker.”
23 sep 2023 Persmaganaat Rupert Murdoch mag dan pensioen zijn na zijn hulp aan Britse politici, de Brexit en de verkiezing van Donald Trump met Britse kranten en Fox News, het grote geld doet in de 21e eeuw invloed gelden via platforms en een satellietnetwerk.
23 sep 2023 Was je onlangs in een boekwinkel dan zag je waarschijnlijk aanbevelingen met verwijzingen naar BookTok, in de vorm van stickers op boeken of hele tafels gewijd aan ‘BookTok-favorieten’.
24 nov 2022 Je bent een bejaarde Hagenaar die van Facebook wordt gegooid terwijl je pagina’s onderhoudt voor een kerk, radiozender en verenigingen. Facebook geeft geen sjoege en hoeft geen verantwoording af te leggen. Waar dat wel moet, bij haar Oversight Board, krijgt Facebook keer op keer om de oren.
6 nov 2022 De Volkskrant zag plotseling het licht van Mastodon en NRC geeft wederom Marleen Stikker van De Waag een podium. De netkwestie: hoe kunnen we in Europa een alternatief sociaal netwerk opbouwen voor superieure Amerikaanse platformtechnologie?
6 nov 2022 Een moedige poging van gemeente Bodegraven-Reeuwijk om Twitter aansprakelijk te stellen voor verspreiding van onjuiste informatie (‘complottheorieën’) eindigt in verlies voor de rechtbank Den Haag.
Getoond 1 tot 12 van 80. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1