13 apr 2024 Het Nationale Theater als jazzorkest; hoe leuk en vernieuwend wil je het hebben? En dan toch een beeldend verhaal weten te vertellen over misbruik, koloniale arrogantie, homo-onderdrukking, met gelukkig nog wat plezier. Regisseur Eric de Vroedt slaagt er glansrijk in om het rijke kleurenpalet van vermeend goed en fout op artistieke wijze vorm te geven.
12 apr 2024 Theatertrio ‘Thomas, Sacha en Jos’ vertelt aan het begin van de voorstelling hoe senang ze zich als non-binaire c.q. homo’s voelen in de rollen van oude vrouwtjes. Een les in tederheid van uitstekende acteurs.
28 mrt 2024 Misschien nooit van gehoord, maar het studieveld bestaat: neuropolitiek. Er komt geen kunstmatige intelligentie bij kijken, maar wie weet hoe AI deze wetenschap zal veranderen.
11 mrt 2024 Natuurlijk, voor de prijs van een schouwburgticket kijk je drie maanden Netflix. Maar op je sterfbed herinner je je niets meer van het beeldscherm maar wel van het live mogen meemaken van Wachten op Godot van Het Nationale Theater.
3 mrt 2024 Waar mogelijk wordt de Belgische uitgever Christian Van Thillo in de biografie De Belg van Mark Koster in een slecht daglicht geplaatst. Wie kritisch leest, kan ook de conclusie trekken dat Van Thillo een geweldige uitgever met gevoel voor journalistiek is en een leuke, mooie vent. Sluwheid en katholieke souplesse zijn hem niet vreemd
1 expert
2 mrt 2024 Dit weekend bestaat de nieuwsbrief Sjamadriaan een jaar. Maker Adriaan ter Braack betoont zich een meedogenloos duider van verkeerde wetenschappelijke claims in de sociale en reguliere media. Vanuit onafhankelijkheid opereert hij beter dan de gebonden Ombudsmannen van traditionele media.
17 jan 2024 Het plan voor meer Nederlandstalige opleidingen aan Nederlandse universiteiten vind ik een goed plan. Beschuldiging van ‘provincialisme’ zoals van Caroline de Gruyter in NRC zijn onterecht.
10 jan 2024 De regering houdt Omroep ON! vooralsnog binnen het publieke bestel, maar op grond van een bord spaghetti aan regelgeving, terwijl de bestuursrechter nog een oordeel moet vellen. Wellicht kan de recalcitrante omroep beter een vrije plek buiten het bestel innemen.
25 okt 2023 In ‘De Hackers die Nederland veranderden – De spannende geschiedenis van Xs4all’ beschrijft journalist Maarten Reijnders in 350 pagina’s de belevenissen en invloed van het Nederlandse hackerdom.
4 aug 2023 AI is bijna een religie op zichzelf aan het worden. Je kunt het ook omdraaien: AI toepassen op religie en de gelovigen voorzien van antwoorden op hun prangende levensvragen, bijvoorbeeld met een moderne editie van Jezus. Serieus of als bron van humor.
30 jul 2023 Dit is het kortste artikel ooit op Netkwesties. Aan de lopende band gebruiken journalisten en anderen de toevoegingen ‘mobiele’ en ‘smart’ aan ‘telefoon’ en ‘phone’. Zullen we afspreken om daarmee op te houden?
28 jul 2023 Kunstmatige intelligentie (AI) is een gereedschap uit de 21e eeuw, vergelijkbaar met de doorbraak die stenen als gereedschap waren voor onze voorouders uit het stenen tijdperk. Alleen, AI vordert veel sneller.
Getoond 1 tot 12 van 112. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1