Jaap  van Till

Jaap van Till

Jaap van Till (1944) is Internet Inspirator & Chief Scientist bij Tildro Research in Rhenen.

Hij ging onlangs met pensioen als Lector aan de hogeschool voor toegepaste wetenschappen in Arnhem (NL), en was eerder part-time hoogleraar Corporate netwerken op de Technische Universiteit Delft en aan de universiteit van Kaunas (Litouwen). Hij doceert regelmatig op post-graduate opleidingen en business schools, zoals het Institut Theseus in Nice (Frankrijk) en de Universiteit van Amsterdam.

Prof. Jaap WJ baron van Till is netwerk-ingenieur met een diploma in Signal Processing & patroonherkenning van de TU Delft, die ervaring heeft op de gebieden telecommunicatie, computernetwerken en internetinfrastructuur. Hij werkt op het snijvlak van nieuwe, baanbrekende innovaties, sociale netwerken en opkomende p2p community tools, fiber-to-the-home-technologie en ICT-beleid.

Jaap leerde van zijn projecten als een ‘ Network Architect’ in het bedrijfsleven, laboratorium en de fabriek netwerken van Akzo Nobel in heel Europa. Later bij Stratix Consultants hielp hij bij het ontwerpen van grote zakelijke computernetwerken voor bedrijven, ministeries, de NL NREN (nationale onderzoek-en onderwijs-netwerk) Surfnet en het Netherlight lambda-netwerk.

Jaap is lid van de Wetenschap en Technologie Raad (WTR) van de Stichting Surf, die het netwerk van kennis en ICT-infrastructuur overziet voor 1,5 miljoen mensen in Nederland.

Hij was ook jarenlang columnist van Netkwesties.

Mail: vantill (at) gmail

Op Linkedin

Op Twitter

Op Wikipedia

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1