28 okt 2018 Silicon Valley houdt ons in een wurggreep met een datadictatuur, maar big tech komt ook tegemoet aan ons eigen verlangen naar almacht.
10 mei 2014 In digitale tijden staan burgers en consumenten in toenemende mate onder toezicht van metadata en enigmatische algoritmen en verhuizen de centra van de macht naar anonieme datacenters. Hierin schuilt de werkelijke en actuele betekenis van het woord technocratie.
13 apr 2014 Wie dezer dagen het zombie-achtige straatbeeld bevolkt met smartphone-autisten gadeslaat, weet dat dit bepaald geen overdrijving is. Intieme technologie radicaliseert een geatomiseerde beleving van de publieke sfeer.
1 expert
11 jul 2013 ‘Volgens mij was ons onderwijssysteem er ook op gericht iedereen in principe gelijke kansen te geven en dat gebeurt dus niet t.a.v. het opdoen van relevante kennis en vaardigheden in het digitale domein.’ Aldus Maurice de Hond die daarin een rechtvaardiging ziet voor zijn iPad-onderwijsexperiment.
6 jun 2012 De beursafgang van Facebook is geen speculatieprobleem maar een sociaal probleem. Want Zuckerbergs taak om teleurgestelde beleggers gerust te stellen, gaat ons kosten. Zijn handel in intiem kapitaal reduceert onze sociale werkelijkheid tot een banale abstractie.
22 apr 2012 'Wat De Hond en de zijnen – deze postmoderne kruisvaarders – vergeten, is dat iedere vooruitgangswaan zijn eigen pathologieën oproept.' *)

Alle artikelen in het dossier "Hans Schnitzler"

2012
2011

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1