24 sep 2023 Kunstmatige intelligentie biedt een volgende slag in de democratisering van media: ieder mens krijgt middelen om eigen gebrekkige vaardigheden en IQ aan te vullen. AI helpt wereldproblemen oplossen en versterkt anderzijds dictaturen en gedragssturing tot enge grenzen.
7 aug 2023 Een opmerkelijke uitkomst van onderzoek: ChatGPT mag afgelopen maanden krachtiger zijn geworden, maar op enkele fronten is de kunstmatige intelligentie aanzienlijk minder gaan presteren. Hoe komt dat?
2 jul 2023 Een pauzeknop of meer overheidscontrole zal de nadelige milieugevolgen van AI niet beteugelen, noch oorspronkelijke makers helpen. Een AI-belasting wel.
2 jul 2023 Prima om kunstmatige intelligentie te reguleren, maar de politiek moet nú al actie ondernemen tegen de ongebreidelde macht van Big Tech die klimaat, natuur en rechtsstaat aantasten.
27 jun 2023 En bijna 40 procent van alle Nederlanders beweert al aan AI geroken te hebben, 9 procent regelmatig en 6 procent vaak. En ruim 80 procent wil regulering.
2 apr 2023 Fout van Alexander Klöpping bij Op1, de uitgeversbond met een rechtenclaim geholpen door NRC en het pleidooi van een gelegenheidskongsi met Yuval Harari en Elon Musk voor een ontwikkelpauze met GPT. Is de opvolger van de atoombom aanstaande?
19 mrt 2023 Als we met paard-en-wagen waren blijven rijden, was ik geen dierbaren in het verkeer verloren. Dus technologie is voor mij niet synoniem met vooruitgang. Toch verschenen op Netkwesties drie artikelen met kritiek op doemdenken over toepassing van kunstmatige intelligentie. Heb ik oogkleppen op?
17 mrt 2023 Generatieve AI-modellen kunnen voor veel meer doeleinden worden ingezet dan louter vragen beantwoorden. Ook websitebouwers moeten op hun tellen passen. De lopende band gaat steeds sneller.
14 jan 2023 Drie bezwaren werden afgelopen weken luid verkondigd over de tekst- en programmeermachine ChatGPT: het is een stiekem commercieel vehikel; de uitkomsten zijn bedrieglijk en ondermaats; en de technologie is gevaarlijk voor de samenleving. Op Netkwesties verscheen een pleidooi om ChatGPT “aan banden te leggen”.
3 experts
2 jan 2023 In navolging van privacywetenschappers bepleiten de regeringspartijen VVD, D66, CDA, ChristenUnie, plus GroenLinks en Volt, een verbod op gebruik van deepfaketechnologie door consumenten. In hoeverre is dit zinnig?
4 experts
21 dec 2022 Nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) kan hyperrealistische tekst, beeld en video genereren. We betreden het tijdperk waarin feit en fictie, echt en nep, niet langer te onderscheiden zijn. Wat te doen?
2 jun 2022 Van de negen getoetste algoritmes van de Rijksoverheid voldeden er zes niet aan de eisen. Dit is best schokkend.
Getoond 1 tot 12 van 182. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1