11 mrt 2024 Een deepfake van een persoon waarin deze racistische grappen maakt, kan een grote invloed uitoefenen op diens reputatie. Erger nog met een nepbericht over een moslim die een hindoeïstisch religieus voorwerp ontheiligt, want dat kan tot geweld leiden.
2 mrt 2024 Gaat kunstmatige intelligentie onze banen overnemen en auto’s besturen en noem maar op? Nou, het is heel knap wat AI met door mensen aangeleverd bronmateriaal construeert. Maar vaak klopt er niets van: het was maar een droom.
26 feb 2024 AI belichaamt de paradox van technologische vooruitgang: enerzijds opent het ongekende mogelijkheden die onze verbeelding prikkelen, anderzijds creëert het bijeffecten die ons doen vrezen.
25 feb 2024 Maak uw borst maar nat, want het stopt hier niet. We zullen steeds meer AI-toepassingen gaan zien die data van de ene naar de andere vorm omzetten.
11 jan 2024 De opzettelijke en herkenbare nabootsing van de persoonlijke stijl van een nog levende kunstenaar is onrechtmatig. Dus moeten ook aanbieders van generatieve AI deze vorm van gebruik van hun software technisch onmogelijk maken.
30 dec 2023 De Europese AI-wet stelt teleur, want de meeste AI-modellen blijven ongereguleerd. Dit vereist aanvullende Nederlandse voorwaarden.
22 nov 2023 De producent van ChatGPT kondigde vanmorgen de terugkeer aan van Altman als ceo op X, waar Altman dit zelf bevestigt. Er komt een nieuw bestuur en een intern onderzoek naar de bizarre gang van zaken bij OpenAI afgelopen dagen.
21 nov 2023 Wie genoegen neemt met een aandeel van 49 procent geeft zich over aan de meerderheidsaandeelhouder met 51 procent. Dan stuurt de dominante partij jouw mensen weg. Die je tenslotte met hoge beloningen in dienst neemt bij een nieuw eigen dochterbedrijf.
12 nov 2023 Wikipedia is zo goed dankzij de gemeenschap van intens betrokken medewerkers. Dat maakt het echter verre van gemakkelijk om veranderingen in de site door te voeren, bijvoorbeeld in de vormgeving.
24 sep 2023 Kunstmatige intelligentie biedt een volgende slag in de democratisering van media: ieder mens krijgt middelen om eigen gebrekkige vaardigheden en IQ aan te vullen. AI helpt wereldproblemen oplossen en versterkt anderzijds dictaturen en gedragssturing tot enge grenzen.
7 aug 2023 Een opmerkelijke uitkomst van onderzoek: ChatGPT mag afgelopen maanden krachtiger zijn geworden, maar op enkele fronten is de kunstmatige intelligentie aanzienlijk minder gaan presteren. Hoe komt dat?
2 jul 2023 Een pauzeknop of meer overheidscontrole zal de nadelige milieugevolgen van AI niet beteugelen, noch oorspronkelijke makers helpen. Een AI-belasting wel.
Getoond 1 tot 12 van 192. Er zijn meer pagina's.

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1