Artikelen in dossier Kunst & Theater

Kabinet kan de opbrengst inzetten voor de minder draagkrachtigen

BTW-verhoging op media en cultuur treft vooral de rijken

31 mei 2024 De beoogde vier coalitiepartijen willen de btw op boeken, media en theater verhogen van 9 naar 21 procent. De cultuursector vreest ernstige effecten, voor haar aanbod en vooral de mensen met lagere inkomens. Is de verontwaardiging terecht?
Recensie Het Nationale Theater

Brown Sugar Baby: knappe combinatie van muzikaal en moreel historisch drama

13 apr 2024 Het Nationale Theater als jazzorkest; hoe leuk en vernieuwend wil je het hebben? En dan toch een beeldend verhaal weten te vertellen over misbruik, koloniale arrogantie, homo-onderdrukking, met gelukkig nog wat plezier. Regisseur Eric de Vroedt slaagt er glansrijk in om het rijke kleurenpalet van vermeend goed en fout op artistieke wijze vorm te geven.
In ‘Twee oude vrouwtjes’ van Toon Tellegen

Tedere lesbische liefde op leeftijd

12 apr 2024 Theatertrio ‘Thomas, Sacha en Jos’ vertelt aan het begin van de voorstelling hoe senang ze zich als non-binaire c.q. homo’s voelen in de rollen van oude vrouwtjes. Een les in tederheid van uitstekende acteurs.
Het Nationale Theater pakt weer fraai uit met klassieker Samuel Beckett

Gruwelijk prachtige Wachten op Godot van Erik Whien met Mark Rietman en Jaap Spijkers

11 mrt 2024 Natuurlijk, voor de prijs van een schouwburgticket kijk je drie maanden Netflix. Maar op je sterfbed herinner je je niets meer van het beeldscherm maar wel van het live mogen meemaken van Wachten op Godot van Het Nationale Theater.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0