Jeroen Verkroost

Jeroen Verkroost is zelfstandig consultant en interim manager, sinds 2020 directeur digitale transformatie bij Holland Casino.

Jeroen heeft meer dan 20 jaar online en media ervaring, o.a. als Manager Internet, Business Unit Manager, Commercieel Directeur en Country Manager bij technologie en media bedrijven zoals OMG, DPG, Veronica, Microsoft, KPN, Scoot, en SBS broadcasting.

Als Chief Digital Officer van de De Persgroep was hij verantwoordelijk voor alle digitale activiteiten in Nederland en België. Als interim directeur was hij o.a. verantwoordelijk voor IAB Nederland en Omnicom Media Group. Jeroen was zes jaar actief als bestuurslid van het IAB Nederland en is actief lid van de Reclame Code Commissie.

Artikelen van Jeroen Verkroost

De geest gaat niet terug in de fles, maar kritisch leren gebruiken helpt

ChatGPT is hartstikke eng, maar larmoyant jammeren biedt geen soelaas

14 jan 2023 Drie bezwaren werden afgelopen weken luid verkondigd over de tekst- en programmeermachine ChatGPT: het is een stiekem commercieel vehikel; de uitkomsten zijn bedrieglijk en ondermaats; en de technologie is gevaarlijk voor de samenleving. Op Netkwesties verscheen een pleidooi om ChatGPT “aan banden te leggen”.
Toepassing van Irma-technologie uitbreiden

Nederlandse wetenschappers kondigen aanval op Facebook aan

26 sep 2021 Wetenschappers José van Dijck (Utrecht) en Bart Jacobs willen hand-in-hand een deel van hun gewonnen NWO-premies besteden aan het ontwikkelen van alternatieve principes en technologie voor het sociaal netwerken.
Over witte en zwarte lijsten in nepnieuws

Keert technologie de behoefte aan desinformatie?

15 dec 2019 Nepnieuws bestrijden met feitencontrole (‘factchecking’) zet weinig zoden aan de dijk, en Nu.nl stopt ermee. Technici menen het probleem te zullen oplossen. Bart Jacobs presenteert een ‘ambitieus en groots plan’ om desinformatie te bestrijden: door de herkomst te borgen met een digitale handtekening. Gaat dat helpen?
Klanten betalen meer voor de eigen technologie, helpdesk en nostalgie

Tijd rijp voor juist een sterker of nieuw Xs4all?

16 jan 2019 Directie en personeel van Xs4all, die twintig jaar geleden de kastanjes uit het vuur haalden voor de vrije meningsuiting, voldoen nu braaf aan het bevel van KPN om te zwijgen. Klanten en ex-werknemers nemen het verzet tegen de voorgenomen opheffing voor hun rekening. Terecht?
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Eerlijk zijn over dataverzameling

Do Not Track, Sting en de nieuwe wereld

24 okt 2012 In de nieuwe online wereld wordt de consument niet meer ongemerkt en ongewenst beroofd van zijn gegevens.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0