Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm is medeoprichter van advocatenkantoor Solv in Amsterdam en internetadvocaat van het eerste uur, met baanbrekende rechtszaken over auteursrecht en aansprakelijkheid van tussenpersonen. Ook specialist in uitingsvrijheid en privacy.

Hij doceert Intellectueel Eigendoms- en Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam via het Ivir. Hij is ook partner bij Peak Capital, een technologie start-up beleggingsfonds met geld van ondermeer Economische Zaken. Hij is ook lid van de adviesraad van Xs4all.

Christiaan is ook bestuurslid van de werk Stichting Westergasfabriek en tevens bestuurslid van de Amsterdamse Academische Club (AAC) van de Universiteit van Amsterdam.

Op LinkedIn

Op Twitter


 

Artikelen van Christiaan Alberdingk Thijm

Nog maar paar procent van TikTok-deelnemers doet mee in de claim

Terugslag voor massaclaims miljoenen Nederlanders tegen TikTok, Meta, Google en Amazon

12 nov 2023 Claims voor immateriële schade bij privacyschending kun je niet voor veel gebruikers samen indienen, oordeelt de rechtbank Amsterdam vooralsnog. Dit is een gevoelige slag voor de massaclaim namens vier miljoen Nederlanders gericht tegen TikTok, maar raakt ook vele andere massaclaims vanwege ‘privacyschade’.
Is de keuze voor reclame of betaalde toegang wel een vrije keuze?

Eindelijk betaalde abonnementen Facebook en Instagram

06 nov 2023 Meta mag met Instagram en Facebook geen gepersonaliseerde advertenties meer aanbieden zonder uitdrukkelijke toestemming van gebruikers. Wie weigert, moet toch toegang blijven houden. Dus komt Meta met betaalde abonnementen voor gebruikers die deze toestemming weigeren.
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Praat Kees Verhoeven (D66) met dubbele tong?

CDA, maar ook Regeerakkoord pareert referendum ‘Sleepwet’

29 okt 2017 CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma zegt dat de uitslag van het referendum geen gevolgen heeft voor de nieuwe Wiv. Dat lijkt in lijn met het Regeerakkoord. Dat ook door D66 is getekend.
Staat hoort zich van censuur te onthouden

Ministers en NRC hadden weg moeten blijven van boycot GeenStijl

12 mei 2017 Het actievoeren door Rosanne Hertzberger, Loes Reijmer en 141 andere vrouwen gericht tegen GeenStijl is hun goed recht. Maar de ministers Bussemaker en Schultz en de hoofdredacteur van NRC hadden de oproep om niet op GeenStijl te adverteren, moeten negeren.
Google, Apple, Yahoo en Reddit weren onwelgevallige uitingen op blogs en in romans

Tijd voor toezichthouder op vrijheid van meningsuiting

09 mrt 2015 Waar blijft het toezicht op de bescherming van onze vrijheid van meningsuiting op het internet?
2012
2011
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0