Jetse Sprey

Jetse Sprey is medeoprichter van advocatenkantoor Versteeg Wigman Sprey in Amsterdam. Hij kwam van Van Diepen Van der Kroef Advocaten waar hij van 1996 tot 2002 eerst advocaat en later ook partner was.

Hij werkt vooral in de wereld van technologie en media. Hij is naast zijn werk onder meer lid van de Raad van Toezicht van het museum Nieuwe Instituut. Hij spreekt regelmatig over blockchain en publiceerde in het Maandblad voor Vermogensrecht over NFTs.

 


 

Artikelen van Jetse Sprey

Is de keuze voor reclame of betaalde toegang wel een vrije keuze?

Eindelijk betaalde abonnementen Facebook en Instagram

06 nov 2023 Meta mag met Instagram en Facebook geen gepersonaliseerde advertenties meer aanbieden zonder uitdrukkelijke toestemming van gebruikers. Wie weigert, moet toch toegang blijven houden. Dus komt Meta met betaalde abonnementen voor gebruikers die deze toestemming weigeren.
Software op de pc om fantasievideo met Welmoed of Humberto te maken

Heeft de Tweede Kamer een deepfakeverbod goed doordacht?

02 jan 2023 In navolging van privacywetenschappers bepleiten de regeringspartijen VVD, D66, CDA, ChristenUnie, plus GroenLinks en Volt, een verbod op gebruik van deepfaketechnologie door consumenten. In hoeverre is dit zinnig?
Kwestie uitzendingen amateursport verdient een politiek debat

Wolfsen met AP onderuit op een zinnetje

10 jul 2022 Het ‘het enkel dienen van zuiver commerciële belangen’ kan nooit gerechtvaardigd zijn om zonder toestemming persoonsgegevens te verzamelen. De Autoriteit Persoonsgegevens strijkt er juristen en de Europese Commissie mee tegen de haren in. De strofe is onnodig, dus waarom houdt chef Aleid Wolfsen er koppig aan vast?
Beter contextueel dan gepersonaliseerd adverteren

Persgroep schendt privacy van bezoekers krantensites

05 mei 2019 Persgroep Nederland, uitgever van onder meer Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en regionale kranten, overtreedt de privacywet met het plaatsen van onlinemedia cookiemuren.
Experts Netkwesties prikken de D66-ballon door

Extra Wiv-regels nauwelijks verbetering

08 apr 2018 Opgeslagen informatie van de AIVD en MIVD wordt na één en na twee jaar uit de kast getrokken voor beoordeling. En de weging van de rechtstaat en democratie in de VS, Rusland, Marokko, Turkije, Hongarije en andere landen omwille van data-uitwisseling wordt 16 maanden naar voren gehaald.
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
2014
2011
2010
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0