Sander Duivestein

Sander Duivestein is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie.

Uit naam van Vint (het Verkennings Instituut Nieuwe Technologie van ICT-dienstverlener Sogeti) schreef hij boeken en rapporten over het Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud Computing en de economische crisis. Naast bovengenoemde onderzoeken omvat zijn expertise Bitcoin 2.0, robots, technologische werkloosheid, collaboration / platform economy, kunstmatige intelligentie, privacy, countercultures, NBIC, singulariteit en Quantified Self,

Zijn opinie omtrent nieuwe technologie is terug te vinden in dag- en weekbladen, op radio, televisie en websites, zoals Nieuwsuur, Marketingfacts en dagblad Trouw. Hij is de meest gelezen blogger op Frankwatching.

Artikelen van Sander Duivestein

Toepassing van Irma-technologie uitbreiden

Nederlandse wetenschappers kondigen aanval op Facebook aan

26 sep 2021 Wetenschappers José van Dijck (Utrecht) en Bart Jacobs willen hand-in-hand een deel van hun gewonnen NWO-premies besteden aan het ontwikkelen van alternatieve principes en technologie voor het sociaal netwerken.
Je gezicht is niet van jou

Massaal gezichtsverlies dreigt voor de samenleving

13 sep 2019 NOS-presentator Dione Stax werd onlangs opgeschrikt door het nieuws dat ze de hoofdrol speelt in een seks¬video. Met behulp van deepfake technologie is haar hoofd geplakt op het lichaam van een pornoster.
Na de waarschuwing van de FBI en nieuwe aanslagen

Internet is ook een radicaliseringsmachine

30 aug 2019 Toenemend politiek en gewelddadig digitaal extremisme gaan hand in hand met de groei van complottheorieën die gemakkelijk hun weg vinden naar geesten die in actie willen komen.
Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Het internet heeft de waarheid vermoord

Het ministerie van bullshit

27 jan 2017 Het internet levert een bonte verzameling aan feiten, filters, meningen, opinies, verzinsels en samenzweringstheorieën en dus bullshit op waarbij opinies en emoties belangrijker zijn dan feiten en ratio.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0