Eerste verwijdering uit Google-index

Google heeft een journalistiek Netkwesties-artikel uit 2003 over de gewezen spammer Patrick de Bruin uit haar index verwijderd.

De Bruin was actief voor ExtreemRechts.com en Zuiderster Hypotheken. Of een van deze partijen, De Bruin zelf dan wel de eveneens genoemde Wilko van de Kamp of Ronald van der Wal het verwijderingsverzoek bij Google hebben ingediend, is niet duidelijk.

De mededeling van Google luidde

“Vanwege een verzoek op basis van de Europese wetgeving over gegevensbescherming kunnen we een of meer pagina's van uw site niet langer weergeven in onze zoekresultaten voor bepaalde zoekopdrachten naar namen of andere termen die specifieke personen identificeren. Dit geldt alleen voor resultaten in Europese versies van Google. U hoeft verder niets te doen.
Deze pagina's zijn niet volledig uit onze zoekresultaten geblokkeerd. Ze worden nog steeds weergegeven voor andere zoekopdrachten dan de zoekopdrachten zoals opgegeven door individuele personen in de verzoeken om Europese gegevensbeschermingswetgeving die we hebben gehonoreerd. Uit individuele privacyoverwegingen kunnen we niet bekendmaken om welke zoekopdrachten het gaat.
Het hoeft niet altijd zo te zijn dat iemands naam prominent op de pagina wordt genoemd voor de betreffende zoekresultaten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de naam alleen in het gedeelte met reacties wordt genoemd.
Deze actie heeft effect op de volgende URL's:
http://www.netkwesties.nl/234/patrick-bruin-opvolger-martijn-bevelander.htm"

Gepubliceerd

27 okt 2014
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0