Artikelen in dossier Editie 157

'Open source' criminaliteit: na de Nigerianen de Russen en Roemenen

23 apr 2009 Uiterst flexibel opererende virtuele 'bendes' waarbinnen de spelers nauwelijks bekend zijn maar voortdurend elkaar de bal toespelen voor criminele doeleinden: zie hier de aard van wat privé-detective Frank Engelsman van Ultracan betitelt als 'open source criminele netwerken'.

Een democratie krijgt de media die ze verdient

20 apr 2009 Zeker de eerste twee zijn niet bijster nieuw zoals is te zien op de Amerikaanse nieuwsuitzending uit 1981 over de San Francisco Chronicle en Examiner en hun inspanningen hun krant online te zetten. Deze herkauwde vragen hebben vooralsnog weinig concrete en of bevredigende antwoorden opgeleverd.

Amsterdammers en Rotterdammers believen nog geen glas

08 mrt 2009 De verbreiding van diensten over glasvezel loopt zowel in Amsterdam als in Rotterdam flinke vertraging op, tot spijt van operator BBned. In de Europese rangschikking voor glas loopt Nederland wel voorop, maar KPN moet er echt een massaproduct van maken.

'Bedreigingen groeien sneller dan onveiligheid'

28 nov 2008 Het aantal botnets verveelvoudigt, evenals het aantal malicieuze websites, nieuwe virussen en kwetsbare computers. Toch neemt de onveiligheid van internetgebruik niet navenant toe, zo vindt de veiligheidschef van provider Xs4all.

'Engineers 2.0'

19 nov 2008 De beeldvorming in onze samenleving van wat ingenieurs zijn en doen is gebrekkig en ijlt na vanuit dingen in het verleden, wat weinig inspirerend is voor jonge mensen om die richting in onderwijs en loopbaan op te gaan.

Liever 'geheimen en leugens' dan 'privacy en beveiliging'

28 sep 2008 Termen als 'leugens' en 'geheimen' roepen bij iedereen herkenning op. Je kunt er op internet beter mee overweg dan met de abstracte begrippen 'privacy' en 'beveiliging'.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0