Henk van Ess

Henk van Ess

Henk van Ess is adviseur en docent, die de afgelopen jaren grote bekendheid verwierf met eerst met een ‘toevallige’ onderneming 3G Juice in batterijen voor de iPhone en vervolgens schrijver van De Google Code.

Dit boek was de kroon op het werk als jarenlange grootste specialist in zoekdiensten met de website Voelspriet.

Henk doceert aan de Universiteit van Amsterdam, Erasmus Universiteit, Katholieke Hogeschool in Mechelen en de Henri Nannen Schule in Hamburg.

Henk trainde meer dan 2.500 professionals in gebruik van de verschillende technieken om informatie te vergaren, te communiceren en publiceren via internet.

Hij is actief betrokken bij projecten als DMOZ.NL, Cave Your Trolls, thelongtailers.com en lid van verschillende ‘denktanks’ over open source software en intenrettoepassingen.

Henk was oorspronkelijk journalist, ondermeer bij Utrechts Nieuwsblad (Wegener) en het AD en zette daar ook belangrijke stappen in intenretontwikkeling.

Van Ess is recent gekozen tot voorzitter van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ en medeoprichter van het European Centre For Computer Assisted Research

Op Linkedin

Op Twitter


 

Artikelen van Henk van Ess

Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0