Mathieu Paapst

Dr. Mathieu Paapst werkt als vaste docent en onderzoeker aan het Centrum voor Recht en ICT van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is geïnteresseerd in de juridische en bestuurlijke aspecten van de informatiemaatschappij, en in bijzonder met betrekking tot onafhankelijke inkoop. Hij is gespecialiseerd in auteurs-, privacy en aanbestedingsrecht.
Mathieu studeerde af in 2005 met een masterdiploma op Recht en ICT en in 2013 promoveerde hij op een multidisciplinair onderzoeksproject (Recht, Openbare Administratie, Innovatie en Technologie Management) met betrekking tot open source en open standaarden beleid bij IT-inkoopen.

Hij was projectcoördinator en / of onderzoeker voor verschillende Nederlandse onderzoeksprojecten: bijvoorbeeld over normalisatie van nalevingsbeleid voor het Nederlandse ministerie van Economische Zaken; normen voor semantische interoperabiliteit normen voor het ministerie van Justitie; en e-Case management, een internationaal onderzoek voor de justitiële organisaties.
Mathieu is ook hoofdredacteur van het Ars Aequi wetboek over Nederlands internetrecht en redacteur van het wetenschappelijke Tijdschrift voor Internetrecht.

 

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1