Mathieu Paapst

Dr. Mathieu Paapst werkt als vaste docent en onderzoeker aan het Centrum voor Recht en ICT van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is geïnteresseerd in de juridische en bestuurlijke aspecten van de informatiemaatschappij, en in bijzonder met betrekking tot onafhankelijke inkoop. Hij is gespecialiseerd in auteurs-, privacy en aanbestedingsrecht.
Mathieu studeerde af in 2005 met een masterdiploma op Recht en ICT en in 2013 promoveerde hij op een multidisciplinair onderzoeksproject (Recht, Openbare Administratie, Innovatie en Technologie Management) met betrekking tot open source en open standaarden beleid bij IT-inkoopen.

Hij was projectcoördinator en / of onderzoeker voor verschillende Nederlandse onderzoeksprojecten: bijvoorbeeld over normalisatie van nalevingsbeleid voor het Nederlandse ministerie van Economische Zaken; normen voor semantische interoperabiliteit normen voor het ministerie van Justitie; en e-Case management, een internationaal onderzoek voor de justitiële organisaties.
Mathieu is ook hoofdredacteur van het Ars Aequi wetboek over Nederlands internetrecht en redacteur van het wetenschappelijke Tijdschrift voor Internetrecht.

 

Artikelen van Mathieu Paapst

Betere en beperktere Inlichtingenwet nodig

Overgrote deel Netkwesties-experts stemt tegen huidige Wiv

21 mrt 2018 Het forum van Netkwesties telt veel deskundigen met technische en/of juridische kennis van de werking van het internet. Een verrassend groot deel vindt de aangenomen Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) niet goed. Ze stemmen tegen in het referendum, met fundamentele bezwaren.
Buma pleit voor een inhoudelijke ‘internetautoriteit’

CDA: internetbewaking hoognodig

06 jan 2018 Nederland heeft een autoriteit nodig om het digitale verkeer inhoudelijk te monitoren. Om zich tegen bijvoorbeeld stiekeme Russische inmenging in Nederlandse opinievorming te weren.
Netkwesties
Netkwesties is een webuitgave over internet, ict, media en samenleving met achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen.
Colofon Nieuwsbrief RSS Feed Twitter

Nieuwsbrief ontvangen?

De Netkwesties nieuwsbrief bevat boeiende achtergrondartikelen, beschouwingen, columns en commentaren van een panel van deskundigen o.g.v. internet, ict, media en samenleving.

De nieuwsbrief is gratis. We gaan zorgvuldig met je gegevens om, we sturen nooit spam.

Abonneren Preview bekijken?

Netkwesties © 1999/2024. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

1
0