8 feb 2008 Initialen, alleen voornamen of hele namen? Woonplaats wel of niet? Elke tien jaar vindt er een heftige discussie plaats over de zin en onzin van 'anonimiteit' van verdachten. Internet brengt nieuwe dimensies in de discussie. "Het is uiterst complex geworden".
4 feb 2008 Dat was het grootste nieuws van Het Glazen Lichaam op een zaterdagavond in Rotterdam: de enorme belangstelling voor de (betaalde!) bijeenkomst over de 'wereld waarin wij in de etalage worden gezet' door moderne technologie.
2 feb 2008 Privacy is moeilijk te duiden. Vooral met collectieve belangen, zoals veiligheid, liggen er dilemma's. Voor eisen aan bedrijven is dat een ander verhaal. Europa heeft met bestrijding van spam een vergaande trend gezet naar opt-in. Die zou ook voor alle commerciële dataopslag moeten gaan gelden.
23 jan 2008 Op 11 december 2007 publiceerde het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) de Richtsnoeren Publicatie van persoonsgegevens op internet. Ik vind dat ze te ver gaan.
17 jan 2007 Bananenrepubliek? Dat hoeft niet eens, want allerhande uitleveringsverdragen plus de lacune in internationale toepassing van (Europese) internetregels plus niet zelden een onverwachte, nare wending van het lot kunnen individuen en in mindere mate providers voor een buitenlandse rechtbank brengen.
4 jan 2007 Internetregels zijn mondiaal en wetten voor e-commerce en dataopslag Europees bepaald. Het CBP meent toch dat je privacyregels wel nationaal kunt opleggen en handhaven. Een spannende opvatting.

Registreren en de nieuwsbrief ontvangen?

We gaan zorgvuldig met je gegevens om. Je krijgt ook gelijk toegang tot alle plusartikelen en je kunt reageren op de artikelen.

asdas sdf fs dfsdfsf sdffsd

Netkwesties © 1999/2023. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1